25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Recoltei loveste din nou!

Ziua Recoltei loveste din nou!

In spiritul reinvierii traditiei, autoritatile locale au decis sa organizeze Ziua Recoltei in cadrul manifestarilor din 25-27 octombrie destinate sarbatoririi Zilelor Craiovei. Cel mai incintat de festivitate s-a aratat primarul Vasile Bulucea, care nu pare sa sesizeze contradictia din spatele festinului: ca sa poti sarbatori Ziua Recoltei, trebuie mai intii de toate sa fi si cules ceva. Ori poti sa masori cu pasul tot judetul si nu vei gasi vreun agricultor cu capul pe umeri care sa nu spuna ca anul acesta a fost cel mai prost pe care l-a pomenit vreodata.

„Vrem sa facem o zi a recoltei asa ca altadata! O sa avem si produse, o sa avem si mincare. N-o sa lipseasca pastrama de oaie si tulburelul“, a destainuit primarul, nostalgic, scenele fierbinti din bucataria sarbatorii.

Mai mult, nerabdarea cu care Vasile Bulucea se pregateste pentru serbarea in cauza ne trezeste un regret tirziu. Anume acela ca pe primar nu l-a invitat nimeni duminica, 20 octombrie, in Piata Centrala, atunci cind craiovenii au sarbatorit, oficial, tocmai mult asteptata zi a recoltei.

Dubla festivitate ce ni se pregateste sta asadar marturie ca oltenii sint dispusi, mai mult decit oricind, sa faca haz de necaz. Nu ne mai ramine decit sa ne infruptam din pastrama generos oferita de primar si, ciocnind paharul cu tulburel, sa ne uram printre dinti: „Circ s-avem, ca de piine ne-om descurca noi!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS