12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Nemtii vor sa cumpere ROMVAG Caracal

O companie germana este interesata de preluarea pachetului majoritar de actiuni detinut de APAPS la SC ROMVAG SA Caracal. Ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu, si presedintele Comisiei de privatizare a societatii ROMVAG Caracal, secretarul general al APAPS, Florian Enache, s-au intilnit la sfirsitul saptaminii trecute cu directorul general al companiei germane, cu care s-au inceput deja negocierile. Intilnirea a avut ca subiect trecerea in proprietate privata a societatii ROMVAG, ambele parti dorind impulsionarea finalizarii contractului de vinzare-cumparare. APAPS a oferit spre vinzare, prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile, cele peste 620.000 de actiuni, reprezentind 50,6% din capitalul social al ROMVAG Caracal. Societatea comerciala este inclusa in programul PSAL I si are ca obiect de activitate producerea si repararea vagoanelor de marfa, producerea de constructii metalice si piese de schimb, fabricarea echipamentelor tehnologice si de transport, producerea si vinzarea de utilaje agroindustriale, precum si prestarea de servicii de import-export.

(A.M.A.)

Un nou centru de sanatate pentru craioveni

In Craiova s-a deschis un nou Centru de sanatate cu multiple specializari. Policlinica de pe strada Amaradia a fost inaugurata simbata, dupa o slujba de sfintire. Pe linga cabinetele de specialitate in medicina interna, obstetrica-ginecologie, endocrinologie, neurologie si altele, centrul beneficiaza si de un laborator propriu si de dotari de ultima ora.

(F.E.)

„Cintecele romanilor de pretutindeni“, la Drobeta Turnu Severin

Municipiul Drobeta Turnu Severin a gazduit, in perioada 18-20 octombrie, a IX-a editie a Festivalului International de Folclor „Cintecele romanilor de pretutindeni“. Deschiderea oficiala a festivalului a avut loc vineri, in sala Palatului Cultural „Theodor Costescu“, iar simbata a avut loc lansarea revistei Cultura si Credinta, actiune urmata de spectacolul-concurs „Vedete in recital“. Potrivit directorului Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Mehedinti, Gheorghe Buretea, printre invitati s-au numarat Veta Biris, Gheorghe Rosoga, Laura Lavric, Angelica Stoican, Mariana Ionescu. Si-au mai dat concursul ansamblurile profesioniste „Danubius“ din Drobeta Turnu Severin, „Doina Banatului“ din Caransebes si Ansamblul „Ciocirlia“ din Bucuresti.

(D.L.)

Salariatii de la RULMENTI vor primi plati compensatorii

Nici un investitor nu s-a aratat interesat pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni de la societatea slatineana RULMENTI SA. Autoritatea pentru Privatizare a scos la licitatie fabrica la inceputul acestei luni, termenul de depunere a ofertelor fiind data de 15 octombrie. Directorul societatii, Victor Barbu, a declarat ca peste o saptamina va avea loc sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, in care urmeaza sa se hotarasca trecerea in programul RICOP a 500 de angajati si raminerea in societate a numai 45 de oameni care sa asigure paza in permanenta. Victor Barbu a mai spus ca a fost efectuat un sondaj de opinie in rindul oamenilor din societate si, din cei 580 de salariati care au mai ramas, 90% vor sa plece acasa cu plati compensatorii. Acestea vor fi platite in cuantum de 6, 9 sau 12 ori cit ultimul salariu, acesta fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei.

(A.M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS