14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal12 corigente au trecut proba laptelui cu profesoarele de „Legume-fructe“ si „Panificatie“

12 corigente au trecut proba laptelui cu profesoarele de „Legume-fructe“ si „Panificatie“

O profesoara a sesizat Inspectoratul Scolar Judetean Dolj ca directorul Grupului Scolar de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu“ din Craiova a facut tot posibilul sa promoveze pe nedrept 12 eleve care ar fi meritat sa ramina repetente

Cornelia Zaharia, cadru didactic la Grupul Scolar de Industrie Alimentara (GSIA) „Ilie Murgulescu“ din Craiova, a trimis zilele trecute o sesizare Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, prin care mentiona ca un grup de eleve de la scoala profesionala – pe care le lasase repetente pentru ca nu invatasera suficient – ar fi trecut anul dupa ce o comisie formata de director le-a reexaminat in conditii suspecte.

„Faceti ce vreti! Eu stiu cum sa procedez pentru a promova aceste eleve!“

Conflictul dintre prof. Cornelia Zaharia si directorul Ion Chircan a debutat inca din perioada sustinerii corigentelor, la inceputul lunii septembrie. Atunci, 12 eleve din anul II profesionala au fost picate la examenul de „Tehnologia prelucrarii laptelui“.

„Desi stiau ca sint in pericol sa ramina repetente, nu au invatat nimic pentru examenul de corigenta din 4 septembrie. Unele nu au scris nici un cuvint la proba scrisa si nu au putut sa raspunda la nici o intrebare la proba orala. Chiar mai mult, una dintre eleve, pe nume Cristina Nicola, nu a fost in stare nici macar sa repete dupa mine intrebarea pe care i-am pus-o: «Cum se prepara untul?»“, spune Cornelia Zaharia.

Profesoara sustine ca, desi l-a informat pe directorul Ion Chircan despre nivelul foarte scazut de pregatire al elevelor, „mi-a raspuns: «Faceti ce vreti! Eu stiu cum sa procedez pentru a promova aceste eleve!»“.

„Tehnologia laptelui“ – sustinuta cu profesoarele la materiile „Panificatie“ si „Legume-fructe“

Zis si facut! Cele 12 eleve au fost picate la corigenta, fiind ca si repetente. Doar ca, pe ultima suta de metri, au solicitat o reexaminare, aprobata imediat de directorul Ion Chircan.

Sustinuta abia pe 12 septembrie – si nu in termen de cel mult trei zile de la data examenului de corigenta, asa cum o cere regulamentul, reexaminarea s-a dovedit mana cereasca, pentru ca toate cele 12 eleve au promovat miraculos.

„Reexaminarea la «Tehnologia laptelui» a fost facuta de colegele mele Elena Pasarin si Daniela Toporan, specializate in «Panificatie», respectiv «Legume-fructe». Toate elevele au fost promovate. Tin sa sesizez maniera neonoranta in care a procedat domnul director si vaditul sau dispret pentru actul de evaluare scolara si pentru calitatea pregatirii elevilor. In conditiile in care, pentru a promova, elevul nu trebuie sa invete nimic, care mai este obiectivul activitatii de predare?“, se intreaba Prof. Zaharia.

„Daca ramineau repetenti toti corigentii, trebuia sa desfiintam clasele“

Directorul GSIA „Ilie Murgulescu“ sustine ca, in situatia in care cele 12 eleve ar fi ramas repetente, cele doua clase de profesionala s-ar fi desfiintat, nemaiavind numarul minim de elevi:

„La clasa 2A, unde profesoara Zaharia era si diriginta, a lasat 12 corigenti din cei 24 de elevi, iar la clasa 2B, alti noua corigenti din 20 de elevi. Daca ramineau repetenti toti, am fi fost nevoiti sa desfiintam clasele, ori asta nu puteam sa concep. De aceea am aprobat reexaminarea celor care picasera la examenul de corigenta. Eu am constiinta impacata, am procedat corect si cinstit, aplicind litera regulamentului. Am numit ca examinatori profesori din specialitati inrudite, care au considerat ca elevele au suficiente cunostinte pentru a promova – dovada stau lucrarile de la proba scrisa. Nu puteam sa o cooptez si in comisia de reexaminare pe profesoara care le picase pe eleve“.

Despre profesoara Cornelia Zaharia, directorul Chircan are, in general, o parere buna. Dar nu in totalitate:

„Parintii mi-au reclamat-o, deseori, ca intra peste alti profesori la ore si le reproseaza ca nu noteaza corect, ca ar trebui sa fie mai drastici. Are impresia ca numai ea face scoala in liceul asta, iar toti ceilalti taie frunza la ciini“.

Ramine de vazut care este si opinia ISJ Dolj despre inedita situatie de la Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“. Dar asta, dupa ce se vor incheia verificarile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS