26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorul taximetristului injunghiat s-a predat de bunavoie

Agresorul taximetristului injunghiat s-a predat de bunavoie

Agresorul taximetristului injunghiat in noaptea de vineri spre simbata, la Craiova, s-a dus de bunavoie la politie. Marian Dobrica spune ca s-a decis sa se predea dupa ce si-a vazut fotografia la televizor si a auzit ca a fost dat in urmarire generala si in consemn la frontiera.

Marian Dobrica, de 23 de ani, din Craiova, si-a anuntat familia ca el este autorul faptei si l-a rugat pe tatal sau sa-l insoteasca la politie. El spune ca nu a stiut ca este cautat.

„Mi-am vazut poza la televizor si atunci mi-am dat seama ca sint urmarit. M-am decis sa ma predau si de dimineata i-am cerut lui taica-meu sa ma duca la politie“, povesteste agresorul.

El spune ca a inceput sa se certe cu taximetristul Ion Ilie in momentul in care a observat ca acesta nu a pornit ceasul si i-a cerut mai multi bani decit facea cursa:

„L-am luat de pe Bucovatului si m-am dus pina la cumnatu-meu. Cit timp am stat eu de vorba cu ruda mea, el m-a asteptat. Cind ne-am intors pe la Scoala nr.13, am observat ca nu are ceasul pus in functiune. L-am intrebat de ce nu a pornit ceasul si el mi-a spus sa-i dau 80.000 de lei pe cursa si sa ma dau jos din masina. Eu n-am vrut si el mi-a dat un cot in piept si a inceput sa ma injure. De aici a inceput totul“.

Ca sa-l sperie pe taximetrist, Marian Dobrica a scos un cutit pe care il avea in buzunar. „Am vrut doar sa il amenint, nu sa il omor. El s-a aplecat sa ia nu stiu ce de sub bancheta si eu am deschis usa sa cobor. El m-a apucat de guler, a tras de mine, m-a imbrincit si atunci l-am taiat la git“, a spus agresorul taximetristului.

Dupa ce l-a taiat, acesta a fugit de la locul faptei, lasindu-l pe Ion Ilie intr-o balta de singe.

De vineri noapte si pina ieri-dimineata, Marian Dobrica a spus ca a stat ascuns in casa lui de pe Cimpia Islaz.

Dobrica va sta multi ani dupa gratii

Anchetatorii sustin insa ca Dobrica nu a fost acasa in tot acest timp. „De cind s-a petrecut evenimentul si pina cind s-a predat politiei, Marian Dobrica s-a sustras anchetei. Domiciliul lui a fost in permanenta supravegheat, iar el a fost plecat din localitate, nu acasa, asa cum a spus“, a declarat comisar Constantin Petrescu, inspector sef adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Chiar daca spune ca regreta fapta comisa, Marian Dobrica va fi acuzat de tentativa de omor deosebit de grav si va sta dupa gratii intre sapte si 12 ani.

Ion Ilie, de 37 de ani, este inca internat in spital. In urma atacului, el a suferit o plaga cervicala cu intersectarea faringelui si laringelui. Medicii spun ca starea sanatatii lui este stabila si ca in scurt timp va putea sa vorbeasca normal si va fi externat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS