14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean sustine ca a fost batut mar de adjunctul sefului de post din Runcu - Gorj

Un gorjean sustine ca a fost batut mar de adjunctul sefului de post din Runcu – Gorj

Un localnic din comuna Arcani sustine ca a fost batut de adjunctul sefului de post din Runcu – Gorj, care l-ar fi obligat sa marturiseasca faptul ca ar fi autorul unui incendiu produs marti. Ion Stoiconiu, de 34 de ani, declara ca a fost luat de la cules de vie, miercuri dimineata, de catre seful de post din Arcani si de cel din Runcu, acesta din urma fiind insotit si de unul dintre ajutoarele sale, agentul Octavian Tivig. Barbatul sustine ca a fost batut cu pulanul chiar in sediul Politiei din Runcu, unde a lesinat de doua ori.

Ion Stoiconiu a fost internat joi noapte la Sectia chirurgie a Spitalului Judetean „Tudor Vladimirescu“, avind plagi la nivelul fetei si miinile umflate. Acesta a fost adus la spital de catre o vecina. Barbatul povesteste ca marti dimineata a fost la un vecin la munca:

„Am fost la Nicolae Palanu la lucru si, dupa ce am terminat, a zis sa ma duc la el acasa sa o ajut pe nevasta-sa sa culeaga via. Dupa ce am fost la vie, m-am dus acasa, am mincat si m-am culcat“, a spus Ion Stoiconiu. In noaptea de marti spre miercuri, la Runcu a fost incendiat grajdul lui Dumitru Avramescu, politia demarind o ancheta, in vederea depistarii celui care a pus focul. Miercuri dimineata, seful de post din Arcani, Constantin Borcan, seful de post din Runcu, Gheorghe Popescu, impreuna cu unul din ajutoarele sale, adjunctul Octavian Tivig, au plecat in cautarea autorului incendiului.

Mi-au zburat doi dinti

Ion Stoiconiu plecase miercuri dimineata la o ruda din Runcu pentru a o ajuta la cules de vie. „Au venit la mine cei trei si mi-au zis sa ma duc cu ei la postul de politie. Am ajuns, pina la urma, la Runcu, unde am luat bataie in serii. Adjunctul Octavian mi-a dat cu pulanul peste miini si mi-a dat una in gura, de mi-au zburat doi dintii. Mi-a zis sa recunosc ca eu am dat foc la grajd. Cu ei era si Avramescu si nu stiu ce o avea si asta cu mine, ca zicea odata ca am ceva cu nevasta-sa. Nu eu am dat foc. Ceilalti care erau cu adjunctul sefului de post nu mi-au dat, saracii, nici o palma, dar Octavian zicea ca s-a dat legea bataii. Mi-a luat si o declaratie in care am zis ca nu eu am dat foc. Ma mai batea, dar am facut pe mine si s-a oprit. Am lesinat de doua ori si m-a stropit cu apa dintr-o sticla, ca sa ma trezeasca. La sfirsit m-a scos la pompa din curte si m-a spalat“, a povestit Ion. Acesta a mai declarat ca a facut si o plingere la politie, dar i-a fost rupta in fata de acelasi politist.

„Cind l-am luat cu noi, avea niste semne pe fata. “

Seful de post din Arcani, Constantin Borcan, a confirmat ca a participat la actiunea de „ridicare“ a lui Ion Stoiconiu, insa a spus ca nu cunoaste daca acesta a fost batut la Runcu. „Cind l-am luat cu noi, avea niste semne pe fata. Cineva l-a batut. Avea si unghiile rosii. Oricum, in Postul de politie din Arcani nu a fost batut. De la mine a plecat intreg. Nu stiu ce s-a intimplat la Runcu si ce a facut Octavian Tivig. L-am ridicat pe Stoiconiu fiindca a fost primul suspect si cu citeva zile inainte ii spusese lui Avramescu, cel cu grajdul, ca va pune foc la obiectiv. Este un cetatean cu probleme. Din evidentele mele rezulta ca are sase condamnari. Si pe deasupra exista oameni care au vazut ca era lovit cind l-am luat“, a spus seful de post Borcan. Ion Stoiconiu a sustinut, la rindul lui, ca mai multi sateni l-au vazut cum era lovit in timp ce era impins in masina politiei. Comisarul sef Constantin Nicolescu, seful IJP Gorj, a spus ca in acest caz va fi declansata o ancheta, iar daca va fi gasit vinovat, politistul acuzat va fi sanctionat. Desi am incercat sa luam legatura cu adjunctul sefului de post din Runcu, Octavian Tivig, acesta nu a putut fi contactat pina la ora transmiterii materialului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS