10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO fata, insarcinata la 13 ani, a avortat

O fata, insarcinata la 13 ani, a avortat

S-a intimplat in urma cu aproape un an. Cu toate acestea, A.N., acum in virsta de 14 ani, stie ca, oricit ar incerca, nu va putea sa uite niciodata ce s-a petrecut atunci. Sa ramii insarcinata la 13 ani nu este ceva cu care sa te lauzi…

„Voiam copilul!“

Era abia in clasa a VII-a. Nu stia prea multe despre sex, doar ceea ce vazuse pe la televizor sau la video pe la vreo prietena. Povestea ei, poate comuna multor fete de aceasta virsta, dar necunoscuta majoritatii celor din jur (inclusiv parinti), reprezinta un subiect asupra caruia se poate reflecta mai mult timp.

A.N. isi aminteste acea perioada de cosmar: „Nu il cunosteam prea bine pe baiat, un tractorist, dar arata bine. Era si mai mare ca mine, avea 24 de ani. Pentru mine era de ajuns. Am avut de vreo patru-cinci ori relatii sexuale cu el. Ultima data am facut-o pe un deal, linga cimitirul din satul unde locuiesc bunicii mei. Cind mi-am dat seama ca o sa am un copil, m-am ingrozit. Niciodata nu ma gindisem ca as putea sa ramin insarcinata la 13 ani. De fapt, nici nu auzisem de asa ceva pina atunci, dar cind mi s-a intimplat mie…“.

Doar o prietena foarte apropiata stia ca este gravida. Ceilalti, mai ales parintii (adica mama, care si ea era insarcinata), nici nu banuiau. Era deja insarcinata in doua luni cind si-a dat seama ca nu poate rezolva singura „problema“.

Negasind nici o solutie de rezolvare a situatiei in care ajunsese, A.N. a apelat, dupa indelungi discutii cu prietena ei, la psihologul Marilena Dumitrescu de la Scoala generala nr. 3 din Slatina, unde invata.

Rezolvarea situatiei – un cosmar

Solutionarea cazului pentru tinarul psiholog nu a fost deloc usoara. La un moment dat, chiar ajunsesera intr-un impas, deoarece A.N., desi nu stia nimic despre ceea ce inseamna o sarcina sau sa cresti un copil, voia totusi sa pastreze copilul. Dar situatia s-a rezolvat. De la sine. Cu doua saptamini inainte de terminarea anului scolar, A.N. a venit la psihologul scolii ca sa-i spuna ca… a avortat.

„Cind mi-a spus m-am bucurat deoarece scapase de griji, dar, pe de alta parte, mi-a parut rau pentru copil“, a spus Marilena Dumitrescu.

Acum, A.N. este in clasa a VIII-a. S-a mutat de la scoala unde a invatat sapte ani. A plecat pentru ca nu vrea sa-si mai aminteasca de nimeni si de nimic din acea perioada. Dupa liceu, viseaza sa mearga la facultate intr-un oras cit mai indepartat de Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS