16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNicolae Georgescu versus Asociatia de locatari nr.1 Piata Garii

Nicolae Georgescu versus Asociatia de locatari nr.1 Piata Garii

Nu exista asociatie de locatari fara probleme. Este o realitate pe care o stie toata lumea. Oriunde se gaseste cel putin un proprietar nemultumit. Dar cind acesta apeleaza la cineva, la oricine, sa-i faca dreptate, e evident ca nemultumirea sa vizeaza mai mult decit salariul femeii de serviciu.

Nicolae Georgescu locuieste impreuna cu sotia sa intr-un apartament al blocului E1, care apartine de Asociatia de locatari nr.1 Piata Garii. Olimpia Coconu, administratoare, Petre Protescu, presedintele asociatiei, si Ana Cojocaru, sefa de scara, sint invinuiti de catre Nicolae Georgescu ca administreaza defectuos asociatia, aceasta devenind astfel „un instrument de acumulare de foloase pentru un grup restrins de persoane si un mijloc de spoliere a majoritatii proprietarilor“. Concret, Nicolae Georgescu nu-si explica salariile pe care si le acorda administratorul si presedintele de asociatie, cheltuielile administrative mari si incercarea celor numiti mai sus de a judeca abaterile de la un regulament de ordine interioara, propus de Petre Protescu, prin „aplicarea de amenzi si defaimarea in public a proprietarilor care nu le sint pe plac“.

La acuzatiile mentionate, binevoitorul grup de piriti ne-a pus la dispozitie maldarul de reclamatii pe care le-a depus Nicolae Georgescu si pe care asociatia le pastreza cu grija intr-un dosar ca sa aiba ce le arata celor interesati, dar de a caror rezolvare nu se ocupa nimeni pentru simplul motiv ca nu e nimic de rezolvat. Explicatia Olimpiei Coconu este: „Nicolae Georgescu este un pic mai in virsta si de aceea e mai dificil…“. Referitor la regulamentul de ordine interioara, Petre Protescu a spus ca este vorba de un proiect care inca n-a fost aprobat de Adunarea Generala, dar care nu se vrea o ingradire a libertatilor proprietarilor, cum rezulta din textul vizibil interpretabil, dupa cum a zis Olimpia Coconu, ci o organizare a activitatilor locatarilor, pentru ca „unde nu e ordine si disciplina, e tarla“. Pentru salarii de 2,3 milioane de lei brut, din care se scad garantia, si 700.000 de lei indemnizatia presedintelui, Olimpia Coconu, respectiv Petre Protescu se straduiesc ca locatarii ale caror interese le reprezinta sa nu-i considere niste „mastodonti si comisari bolsevici“, asa cum face Nicolae Georgescu.

Singur impotriva tuturor

Pentru ca nimeni nu pare sa vada diferentele de preturi nejustificate ale metrului cub de apa ale Asociatiei nr.1 fata de vecinii lor de la Asociatia nr.2 din aceeasi zona, Nicolae Georgescu s-a gindit sa apere interesele locatarilor din blocul sau, intocmind, in fiecare luna, alaturi de lista de cheltuieli pentru intretinere, afisata de administratie, propria lista, cu propriile preturi pe care le considera corecte. Acest lucru nu usureza munca administratorului, ci, din contra, creeaza confuzie printre locatari. O alta problema ar fi contoarul de apa amplasat la intrarea in bloc, pentru care Nicolae Georgescu ar fi facut „o schizofrenie“ in perioada in care a fost defect, dupa cum a spus Olimpia Coconu. Reclamantul este printre putinii locatari care nu au apometre in apartament si este de inteles grija cu care urmareste inregistrarea corecta a consumului de apa. Unii chiar i-ar intelege frustrarea cind, de la robinetul din fata blocului, vecinii sai iau apa sa ude spatiile verzi din imprejurimi.

Replica nu s-a lasat prea mult asteptata. Cei acuzati de abuzuri au motivat ca aceste pierderi sint suportate de citiva oameni de bine care platesc, peste consumul personal, inca un metru cub de apa, pentru ca aceia care nu si-au montat apometre sa nu fie nemultumiri. Si, cu toate acestea, nemultumiri sint. Nicolae Georgescu este foarte posibil sa devina din reclamant acuzat. De insulta si calomnie, daca ar fi sa credem amenintarile mai-marilor asociatiei. Impotriva unui sistem pe care nimeni nu-l intelege prea bine, un batrin se lupta cu morile de vint create de autoritati. Naivitatea cu care se incapatineaza sa creada ca poate schimba ceva in bine nu mai impresioneaza pe nimeni. Sau poate da, pe cei care nu-l pot ajuta decit cu o vorba buna

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS