10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltarea unei strazi nu s-a incheiat nici dupa patru ani

Asfaltarea unei strazi nu s-a incheiat nici dupa patru ani

La nici doi kilometri de centrul municipiului Craiova se afla Aleea Oaga (sau Oagei, caci politia si primaria n-au ajuns la un consens privind denumirea), o straduta infundata in lungime de 160 de metri, cu iesire doar spre strada Elena Teodorini. Pe locul unei foste gropi de gunoi s-au ridicat aici 54 de case. Din cauza conditiilor improprii pentru un trai civilizat intr-un oras al secolului XXI, oamenii din zona doresc ca straduta lor cu nume urit sa fie considerata „zona defavorizata“.

„Pe aceasta strada, soferii de taxi refuza sa intre cu masinile pentru a nu-si distruge suspensiile din cauza gropilor, noroiului si a apei care balteste dupa fiecare ploaie. Gunoiul menajer se ridica la sase luni doar dupa interventiile noastre telefonice, apa potabila nu are presiune, iar iluminatul public este ca si inexistent. Asta nu impiedica municipalitatea sa ne perceapa impozite de 3.000 lei/mp pentru ca sintem situati in zona a II-a a orasului“, a declarat George Cirstea. Localnicii au sesizat de nenumarate ori primaria si prefectura, solicitind ajutorul pentru schimbarea standardului de viata intr-o zona in care nu s-a mai facut nimic in ultimii 80 de ani. „L-am sprijinit pe domnul primar Bulucea in campaniile sale electorale, dar ne-am ales doar cu promisiuni si aminari. Ba, sa nu exageram, cu patru ani in urma a fost o tentativa de asfaltare a acestei alei, dar lucrarea nu

s-a incheiat nici pina astazi“, a spus George Cirstea.

Canalizare – cind o da… bugetul

In perioada 22-29 iunie 1998, o firma de constructii, SCT SA Bucuresti – filiala Craiova, a inceput lucrarile de pregatire a partii carosabile in vederea asfaltarii. S-a facut balastarea, dar societatea a suspendat lucrarile pentru a da municipalitatii posibilitatea sa efectueze lucrarile de canalizare. Acestea trebuia sa fie executate in acelasi an, dar nu s-au facut nici pina astazi, pentru ca fondurile primariei n-au fost niciodata suficiente ca sa ajunga si pentru Aleea Oaga. „In urma firmei de constructii au ramas doar santuri, gropi si stilpi de tensiune dislocati, care se pot prabusi la orice furtuna. Am dori ca primaria, daca tot ne percepe impozite, sa finalizeze lucrarea inceputa si abandonata, sa urgenteze totodata si executarea canalizarii, fara sa mai fim nevoiti sa asteptam alti ani si ani. Iar daca se doreste cu adevarat sa se faca ceva pentru locuitorii strazii noastre, atunci tinem cu tot dinadinsul sa se schimbe denumirea urita pe care o are acum straduta noastra in Aleea Elena Teodorini“, a mentionat Ion Marcu.

Pina una-alta, Directia Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Lucrari Publice din cadrul Primariei Craiova raspunde nenumaratelor memorii ale cetatenilor de pe Aleea Oaga astfel: „Asfaltarea se poate efectua dupa executarea lucrarilor de canalizare“. Nimeni nu stie cind vor avea loc, desi sint considerate „prioritare“ in fiecare an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS