12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa noapte vine Mos Nicolae

La noapte vine Mos Nicolae

Mos Nicolae ii va rasplati la noapte cu daruri multe pe toti copiii care au fost cuminti si i-au ascultat pe parinti, insa tot el va fi si cel care ii va pedepsi pe aceia care au fost mai nazdravani si, in loc de dulciuri, le va pune in ghetute o nuielusa.

Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata, deoarece el imparte darurile noaptea tirziu, pe furis.

Forfota mare prin magazinele de dulciuri si jucarii. Tineri sau batrini alearga de la un raion la altul pentru a cauta un dar potrivit care sa se incadreze in bugetul familiei. Orice parinte incearca sa faca o bucurie copilului lui. Asa ca nu-i de mirare ca darurile cele mai cautate sint dulciurile si fructele exotice. Cei rasfatati de soarta cauta un cadou frumos pentru odraslele lor si in alte locuri. Insa acestia sint foarte putini.

Ioana este o fetita sarmana pusa de parinti sa cerseasca la colt de strada. Desi are aproape sapte ani, ea spune ca nu a auzit de Mos Nicolae: „La mine nu a venit niciodata. Mama mi-a spus ca n-am fost cuminte si ca am facut multe prostii si de aia nu a venit“.

„Cred ca Mos Nicolae o sa imi aduca tot ce i-am cerut pentru ca am fost cea mai cuminte fetita. Nu am iesit din cuvintul bunicii. La gradinita am mincat tot si am ascultat-o pe doamna educatoare. Mami asa mi-a spus ca mosul i-a promis ca imi aduce papusa Barby si un carucior“, spune Ancuta Ilie, de cinci ani si jumatate.

„Baietelul meu, Alex, are patru ani si isi doreste o masinuta teleghidata sau un robot. Este tare nerabdator si de aproape doua saptamini ma tot intreaba daca i-am spus mosului despre dorintele lui. Numai ca, din pacate va fi foarte dezamagit. Mosul mi-a spus ca nu-i va aduce decit niste dulciuri, ciocolata si niste portocale, pentru ca nu a fost foarte cuminte ca sa merite masinuta. Ce sa facem, astea sint conditiile“!, spune Mirela Ivanciu.

Eli si Sandu Anton incearca sa cumpere pentru cei doi copii citeva dulciuri: „Avem bani putini, dar nu putem sa lasam sa treaca ziua de miine si cei mici sa nu gaseasca ceva in ghetute. Ar fi dureros pentru ei, dar mai ales pentru noi. In fiecare iarna speram ca anul viitor Mos Nicolae sa fie mai darnic.“

In noaptea de cinci spre sase decembrie, copiii trebuie sa isi curate ghetutele de noroi si sa le aseze la usa. Daca au fost cuminti, Mos Nicolae le va pune in ele darul dorit. Cei rai si neascultatori vor gasi in ghetute doar o nuielusa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS