22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExplozii, incendii, focuri de arma si atentat terorist

Explozii, incendii, focuri de arma si atentat terorist

Exercitiul de alarmare publica in situatie de atac aerian asupra municipiului Slatina, care s-a desfasurat ieri, sub supravegherea si organizarea Inspectoratului de Protectie Civila Olt, s-a incheiat fara evenimente neprevazute.

La ora 10.45, in centrul municipiului nu erau decit „reprezentantii“ Politiei Rutiere, care aveau grija ca nici o persoana neautorizata sa nu patrunda in zona.

La ora 11.00, s-a auzit alarma. O voce barbateasca anunta ca linga sediul SC ELECTRICA SA din Slatina a fost descoperita o bomba cintarind 250 de kilograme. O ambulanta a mers cu sirena in functiune spre locul respectiv.

Trei „incendii“ aparute in zona, avind ca sursa trei petarde fumigene, au determinat interventia unei alte ambulante a Serviciului de Ambulanta Slatina si a unei masini a Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ din municipiu. Alte citeva masini ale ROMTELECOM si ale Inspectoratului de Protectie Civila (IPC) Olt au circulat in tromba prin zona. De undeva s-a auzit o explozie. Era o petarda care reprezenta o bomba. De pe un bloc din apropiere s-a inaltat o coloana de fum negru. Pompierii si oamenii de la IPC Slatina au intervenit rapid. De prin scari sau din alte locuri, oamenii au privit cu nedumerire.

La un moment dat, din incinta unui birou al ELECTRICA Slatina au alergat in strada citiva indivizi cu arme automate, tragind rafale scurte. Imediat, dintr-un Aro al Serviciului de Interventie Rapida au coborit sase luptatori antitero. Succesiv s-au auzit alte doua-trei explozii. Asa-zisii teroristi erau anihilati rapid de „mascati“.

Un terorist ranit in toiul actiunii de captuare a primit ingrijirile medicale, dupa care a fost imbarcat intr-o ambulanta. Dupa aceasta ultima actiune, s-a auzit semnalul de incetare a exercitiului de alarmare publica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS