13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiata din Brazda lui Novac poate ajunge sub lama buldozerului

Piata din Brazda lui Novac poate ajunge sub lama buldozerului

In urma cu aproximativ o saptamina, Vasile Bulucea a declarat razboi tuturor constructiilor ridicate deasupra sistemului public de utilitati. Indiferent ca era vorba de chioscuri, case sau garaje, construite cu sau fara autorizatie, conform declaratiilor date de primar, acestea trebuia sa dispara, deoarece locul lor nu era deasupra conductelor. Si, ca sa vada lumea ca autoritatile nu glumesc, directorii de regii au fost pusi la munca pentru a „identifica“ toate constructiile amplasate intr-o zona traversata de conducta. Ba mai mult, Cornel Mondea, prefectul de Dolj, a spus ca va emite chiar un ordin care sa-i permita lui Vasile Bulucea sa darime constructiile.

Regia Autonoma de Termoficare a identificat constructiile ridicate pe reteaua de termoficare care apartine institutiei. Dupa o saptamina de munca s-a constatat ca in Craiova exista aproximativ 70 de constructii ridicate deasupra canalului termic si al retelelor de termoficare. Printre acestea se gasesc garaje, societati comerciale, case si doua chioscuri amplasate in curtea unor institutii de invatamint.

In urma controlului efectuat de Regia Autonoma de Termoficare s-a constatat ca Piata din cadrului Complexului Vechi din cartierul Brazda lui Novac este ridicata deasupra unei conducte de termoficare. Piata este construita, evident, de primarie, institutie care stie ca nu este voie sa ridici o constructie deasupra unei conducte. Bineinteles ca vinovate pentru amplasarea pietei in zona sint fostele autoritati care au avizat constructia.

Gheorghe Balulescu, directorul Administratiei Pietelor, spune ca nu cunoaste faptul ca piata se afla deasupra unei conducte de termoficare: „Stiu ca se lucreaza la un raport, dar nu cunosc rezultatele acestuia. Daca piata se afla intr-adevar deasupra unei conducte de termoficare, atunci vom lua masurile pe care le va impune domnul primar. Deocamdata, nu pot sa spun mai multe“.

Conform declaratiilor lui Vasile Bulucea, peste doua saptamini, Piata din cadrul Complexului Vechi din Brazda lui Novac ar trebui demolata pentru ca este o constructie provizorie, ridicata deasupra unei conducte. Numai ca desfiintarea acesteia ar nemultumi electoratul din zona, deoarece piata deserveste un cartier intreg.

Daca va fi sau nu demolata, vom afla peste doua saptamini, cind va fi deschisa oficial actiunea „demolarea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS