17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn baietel de sapte ani a alertat in miez de noapte vecinii, pompierii si serviciul de ambulanta

Un baietel de sapte ani a alertat in miez de noapte vecinii, pompierii si serviciul de ambulanta

Inchis in casa de catre parinti, Matei Narcis a inceput sa tipe de la balconul apartamentului

Pompierii militari de la Grupul de pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti au fost solicitati, in noaptea de 8 spre 9 noiembrie, in jurul orei 0.30, la o interventie mai putin obisnuita. In apelul primit, pompierilor li

s-a transmis ca trebuie sa salveze o persoana aflata la etajul patru al blocului B, de pe splaiul Mihai Viteazul din Drobeta Turnu Severin.

La fata locului, pompierii au constatat cu surprindere ca, la etajul patru, prins de balustrada, se afla un copil care tipa. La eveniment a sosit imediat si echipajul Serviciului de Ambulanta Mehedinti, care a incercat sa-l linisteasca pe micut, pentru a pregati astfel interventia pompierilor. Pregatit psihic de asistenti, Matei Narcis, de sapte ani, a acceptat sa coboare pe scara inaltata de pompieri. Echipele de salvare au aflat ca baiatul a fost lasat singur acasa de parinti si s-a speriat.

El a iesit pe terasa apartamentului si a inceput sa plinga si sa tipe. „Am auzit, la inceput, cum plinge cineva. Apoi am auzit tipete de copil. Ne-am alarmat si am anuntat pompierii. Alti vecini au anuntat salvarea, pentru ca nu stiam ce se intimpla. Nu poti sa lasi acasa un copil de sapte ani si sa pleci cine stie unde“, a spus o vecina. Pentru ca parintii nu au revenit acasa pina la salvarea lui, Matei Narcis a fost incredintat Mirelei Nicolescu, vecina. „Facem un apel la familiile care au copii mici sa nu le lase acestora surse de foc sau mijloace de incalzire improvizate, pentru a preintimpina producerea unor evenimente ce pot avea urmari tragice“, a declarat plt. Liviu Boruga, de la Grupul de pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS