10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociatia Salariatilor ELPAS din ELECTROPUTERE a iesit din joc

Asociatia Salariatilor ELPAS din ELECTROPUTERE a iesit din joc

Asociatia Salariatilor ELPAS din ELECTROPUTERE Craiova a fost scoasa definitiv de catre APAPS din cursa pentru privatizarea societatii, deoarece GENERAL ELECTRIC si Casa japoneza de Comert MARUBENI nu au sprijinit-o financiar. Pina la data expirarii termenului, cele doua firme nu au depus scrisorile de garantie cerute de APAPS ca dovada a sustinerii ofertei financiare. „GENERAL ELECTRIC si Casa japoneza de Comert MARUBENI ziceau ca vor depune garantiile cerute dupa ce vom iesi cistigatori. Numai ca dupa ce am fost alesi ofertanti selectati, nu a mai fost timp sa depuna garantiile“, sustine Cornel Nica, presedintele Asociatiei Salariatilor ELPAS.

Oficialii APAPS au fost dispusi sa prelungeasca termenul de valabilitate al ofertei de privatizare de la ora 16.00 la ora 24.00 a zilei de 29.10.2001, „in masura in care ar fi primit deja semnale certe si oficiale din partea sustinatorilor financiari ai ELPAS.

APAPS a publicat marti, 30 octombrie, pentru a doua oara, anuntul privind vinzarea pachetului majoritar de actiuni al ELECTROPUTERE Craiova, impunindu-le patru conditii potentialilor ofertanti.

Prin noile conditii impuse, ELPAS nu mai are absolut nici o sansa sa participe, deoarece nu indeplineste nici unul dintre criterii.

La negocieri vor participa doar ofertantii care prezinta cumulativ dovada indeplinirii urmatoarelor conditii: realizarea unei cifre de afaceri de peste 100 de milione de lei la nivelul grupului; existenta a minimum trei sucursale de productie in tari cu putere economica dezvoltata, experienta de cel putin zece ani in domeniu, in cel putin una dintre activitatile cuprinse in obiectul principal de activitate al societatii; capabilitatea de a fabrica si de a vinde curent produse similare, superioare calitativ si tehnologic, din gama de productie prezentata in obiectul principal de activitate al ELECTROPUTERE.

Acum, dupa ce s-au vazut matrasiti chiar de partenerii lor, managerilor si sindicalistilor de la ELECTROPUTERE nu le mai ramine altceva de facut decit sa le restituie banii, peste opt miliarde, celor aproximativ 3.000 de salariati inscrisi in ELPAS.

Autoritatea scoate la vinzare 62,46% din actiunile societatii, care are un capital social de aproape 123 de miliarde de lei. Pentru a participa la privatizarea ELECTROPUTERE, potentialii investitori trebuie sa cumpere dosarul de prezentare cu 165 de milioane de lei si sa depuna o garantie de 11,5 miliarde de lei. Ofertele finale pentru participarea la licitatie trebuie depuse pina la 20 decembrie 2001, documentele urmind sa fie deschise pe 21 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS