15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Stiri diverse

PSD Dolj si-a ales structurile de conducere. Ion Voiculescu a fost reconfirmat in functia de presedinte al Partidului Social Democrat (PSD), filiala Dolj. Pentru prima data de la infiintarea filialei judetene a fost creat postul de prim- vicepresedinte, iar acesta a fost ocupat de Vasile Bulucea, primarul Craiovei. Delegatii prezenti la Conferinta de constituire a Organizatiei Judetene a PSD Dolj au ales 12 vicepresedinti, printre acestia numarindu-se toti parlamentarii de Dolj, precum si nou-venitii de la PSDR si ApR, Constantin Serbanoiu si Ion Prioteasa, un trezorier in persoana lui Stefan Bratu, si un secretar in persoana lui Ion Calin, ministrul secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei Publice.

(N.E.)

Eugen Nicolicea – reales in fruntea PSD Mehedinti. Deputatul Eugen Nicolicea, candidatul organizatiei municipale Drobeta Turnu Severin, a fost reales, in absenta unui contracandidat, ca presedinte al PSD Mehedinti. La conferinta acestei organizatii judetene, care a avut loc simbata la amiaza, Eugen Nicolicea a intrunit sufragiile a 298 din cei 429 de delegati prezenti, ceilalti 131 votind impotriva. Ca efect al fuziunii PDSR- PSDR, functia de prim-vicepresedinte i-a revenit fostului lider judetean al PSDR, Nicolae Draghiea. In calitate de vicepresedinti au fost alesi Ion Honcescu, Manuela Mitrea, Constantin Dinu, Dan Trancota, Constantin Sirbulescu, Dumitru Buzatu, Georgiana Mutascu (primarita orasului Strehaia, recent cooptata in PSD, alaturi de alti cinci primari ai PNL), Ion Caplescu, Stelica Ciobotea, Gabriel Preda si Constantin Bulica. Functia de secretar i-a revenit lui Adrian Duicu, iar cea de trezorier lui Guta Nicolau. Prezenti la conferinta din partea conducerii centrale a PSD, Ecaterina Andronescu si Doru Ioan Taracila au tinut sa sublinieze, in ciuda unor „diferente intre votul secret si votul deschis“, caracterul „deschis, democratic“, conform cu normele statutare, in care s-au desfasurat lucrarile conferintei de dare de seama si alegeri a PSD Mehedinti.

(E.M.)

Radu Berceanu ramine la cirma PD Dolj. In cadrul Consiliului de Coordonare, deputatul Radu Berceanu a fost reales in unanimitate in functia de presedinte al Biroului Permanent Judetean al Partidului Democrat, filiala Dolj. Posturile de vicepresedinti au fost ocupate de: Gelu Visan, departamentul organizare, Marian Jean Marinescu, departamentul resurse umane, Cezar Avram, departamentul relatii politice, Petre Gongu, relatiile cu mass-media, si Diana Busoi, departamentul politici sociale.

(N.E.)

Primarul Constantin Dinu a preluat sefia PSD Drobeta Turnu Severin. Vineri seara s-au desfasurat lucrarile Conferintei de dare de seama si alegeri a organizatiei municipale PSD Drobeta Turnu Severin. Raportul prezentat de presedintele interimar al acestei organizatii cu … probleme, Constantin Dinu, a vizat activitatea desfasurata de la alegerile locale si generale din anul 2000 si pina in prezent, iar presedintele PSD Mehedinti, Eugen Nicolicea, a detaliat prevederile statutare referitoare la alegerea noii conduceri a organizatiei municipale. Cei 278 de delegati l-au ales, in unanimitate, presedinte pe Constantin Dinu, actualul primar al Severinului. De asemenea, vicepresedinti au fost desemnati, prin vot, V. Bacalu, I. Pisoi, M. Mateescu, I. Ciovica, M. Panturu, N.Tudorescu (fostul presedinte al PD Drobeta Turnu Severin, trecut la PSD, impreuna cu trei vicepresedinti) si Octavian Ungureanu, iar secretar a fost ales Tudor Dinu. Lucrarile conferintei au fost supervizate, din partea conducerii centrale a PSD, de Doru Ioan Taracila.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS