15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMarin Belu si-a omorit fratele in bataie

Marin Belu si-a omorit fratele in bataie

Marin Belu, din Valea Stanciului, si-a omorit fratele pentru ca seara, cind a venit cu amanta acasa, a gasit usa inchisa cu zavorul. Dumitru Belu, Mitita, cum ii spuneau cunoscutii, a fost taiat de mai multe ori cu cutitul si lovit cu o bita pina a murit. Dupa ce l-a lasat lat in gradina casei parintesti, criminalul l-a carat pe un carucior si l-a dus in casa. Nevasta lui Mitita a fost de fata la scandal, dar a fost amenintata de cumnat ca va avea aceeasi soarta daca va anunta politia. Satenii spun ca Marin Belu a avut, de la 13 ani, mai multi ani de condamnare decit virsta. Inchis de nenumarate ori pentru tilharii, furturi si trei evadari din penitenciare, el si-a ucis fratele dupa doua luni de la ultima punere in libertate.

Marin Belu, de 57 de ani, din Valea Stanciului, sat Grecesti, a fost arestat in seara de luni, 22 octombrie, dupa ce, cu doua seri inainte, si-a omorit fratele in bataie si cu taieturi de cutit. Cearta dintre el si Dumitru, de 59 de ani, a pornit de la zavorul de la usa. In seara de simbata, 20 octombrie, Marin Belu, Marin, cum ii spuneau satenii, a venit cu iubita acasa si a gasit usa inchisa. „Pe 12 august, Marin a venit acasa de la inchisoare. Acum doua saptamini a luat-o pe una, Rodica, al carei barbat era inchis si el si a adus-o acasa. De atunci il tot alunga pe frate-sau sa ramina el stapin pe avere. Amindoi imi sint veri buni, dar ce a facut Marin este peste firea omului. Cind a venit simbata seara acasa si a gasit zavorul pus la usa, l-au apucat damblalele. Dar Mitita punea zavorul tot timpul ca sa nu bata vintul si sa deschida usa“, povesteste Celica Ienus, verisoara cu fratii Belu.

Si-a dus fratele muribund in casa cu caruciorul

Vazindu-se nevoit sa astepte cu concubina la usa, Marin a strigat la fratele lui mai mare sa-i deschida imediat usa. „A dat buzna peste noi. Ne uitam la televizor. Era vreo zece ceasul. A tipat la barbatu-meu de ce inchide usa, a pus mina pe cutitul de pe masa si l-a taiat pe Mitita pe fata. Am incercat sa ii despart si mi-a dat si mie cu cutitul in cap. Am fugit afara si am inceput sa tip pe ulita dupa ajutor, dar nimeni nu a iesit la poarta“, a spus Eufrosina Belu, Sanda, cum i se spune in sat, sotia lui Mitita. Intre timp, Marin l-a tras pe fratele sau afara, l-a imbrincit in gradina si acolo l-a lovit de nenumarate ori cu cutitul si cu bita. Cind a vazut ca nu se mai ridica, a inceput sa strige la el. „Cind m-am intors in curte, Marin era deasupra lui Mitita si striga la el sa se scoale. Apoi l-a luat, l-a pus intr-un carucior si l-a dus pina la scara casei. Dupa ce l-a asezat in pat, a turnat o galeata de apa pe el sa-si revina“, povesteste cumnata criminalului. Sanda si-a schimbat apoi barbatul de haine, ca sa nu raceasca si i-a facut un ceai. A vrut sa anunte salvarea si politia, dar Marin a amenintat-o ca o sa aiba aceeasi soarta. Spre miezul noptii, femeia s-a asezat in pat linga sot, sperind ca pina dimineata sa-si revina. „Pe la ora sase, cind m-am trezit, am vazut ca Mitita nu mai misca. I-am pus mina pe fata si am vazut ca e rece. Nu-mi venea sa cred ca barbatul meu e mort“, spune Sanda Belu, cu lacrimi in ochi.

„Parca venea acasa de la puscarie in excursie“

Marin si Dumitru, doi dintre cei patru copii ai sotilor Belu, decedati cu multi ani in urma, nu s-au inteles niciodata. Mitita, om linistit si gospodar, a ramas in casa parinteasca impreuna cu sotia sa. Marin venea doar rareori acasa, dupa ani de zile de inchisoare si nu sta mai mult de o luna-doua. „De la 13 ani s-a apucat de furat. Isi jefuia vecinii si lua tot ce gasea, pina si oul de sub clota. A avut ani de condamnare mai multi decit virsta lui. Da’ il eliberau inainte de termen, sta o luna-doua si il ridicau iar. Parca venea acasa de la puscarie in excursie“, spune Celica Ienus. Sotul acesteia sustine ca Marin avea o singura calitate: „Era un foarte bun timplar. Ce vedea cu ochii facea cu miinile. Da’ ce pacat ca era brinza buna in burduf de ciine. A fost vai de capul lui de cind era mic, un tilhar si un scandalagiu.“ In cei 57 de ani, Marin Belu a facut 25 de ani de puscarie pentru furturi, tilharii si trei evadari din penitenciare diferite. Acum doua luni, cind a fost pus pentru ultima data in libertate, a venit acasa si le-a spus rudelor ca se va cuminti. „Asa mi-a zis: <>. Dar nu l-a tinut prea mult promisiunea asta. Acum si-a omorit fratele si a lasat o femeie si doi copii pe drumuri“, povesteste verisoara celor doi frati. Marin Belu a fost retinut de politisti pentru savirsirea infractiunii de omor. Ieri dupa-amiaza, Sanda Belu ii astepta pe Daniel, de 20 de ani, si pe Mihaela, de 22 de ani, cei doi copii ai sai, sa vina la inmormintarea tatalui. Satenii, iesiti pe la porti, isi faceau cruce si se rugau sa nu i se mai dea drumul criminalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS