12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManifestari organizate de Arhiepiscopia Craiovei cu ocazia sarbatoririi Sfintului Dimitrie si a „Zilelor Municipiului“

Manifestari organizate de Arhiepiscopia Craiovei cu ocazia sarbatoririi Sfintului Dimitrie si a „Zilelor Municipiului“

Arhiepiscopia Craiovei organizeaza, in cadrul editiei a V-a a „Zilelor Municipiului“, o serie de manifestari prilejuite de serbarea Sfintului Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Catedralei Mitropolitane si patronul Municipiului Craiova.

Astfel, joi, 25 octombrie, la ora 17.00, se va oficia, in Catedrala Mitropolitana, slujba Vecerniei, in prezenta Parintelui Mitropolit Teofan, a celor doi Episcopi Vicari, Prea Sfintitul Gurie si Prea Sfintitul Nicodim si a Ierarhilor din Eparhia Rimnicului, Prea Sfintitul Gherasim al Rimnicului si Prea Sfintitul Arhiereu-Vicar Irineu.

Dupa Vecernie, incepind cu ora 18.30, va avea loc o procesiune cu Sfintele Moaste aflate in Catedrala, pe urmatorul traseu: Catedrala – Minerva – Jandarmerie – Universitate – Primarie – Prefectura – Calea Unirii – Catedrala.

Vineri, in ziua praznuirii Sfintului Mare Mucenic Dimitrie, IPS Teofan va oficia slujba Sfintei Liturghii in Catedrala Mitropolitana. La ora 16.00 va incepe simpozionul „Mitropolitii Olteniei: Nifon Criveanu, Firmilian Marin si Nestor Vornicescu“, dedicat Mitropolitilor care au pastorit aceasta parte de tara de la infiintarea Mitropoliei Olteniei si pina azi, trecuti la cele vesnice.

Simbata, de la ora 7.00, se va oficia, la Catedrala, Sfinta Liturghie si slujba de pomenire a celor trei Mitropoliti. In continuare, va avea loc partea a doua a simpozionului, care include si vizitarea expozitiei care are ca tema viata si activitatea Mitropolitilor Olteniei, organizata la Muzeul Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS