13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLui Doru si lui Aurel li s-a trimis „antrax“ pe sub usa

Lui Doru si lui Aurel li s-a trimis „antrax“ pe sub usa

Doua plicuri cu expeditor necunoscut au sosit pe adresa societatii Sitech SRL din Craiova. Ele au fost gasite simbata dimineata, de Daniel Constantinescu, unul dintre angajatii societatii.

Patronii societatii au intrat la banuieli, fiindca SC Sitech SRL nu avea nici un fel de relatie de afaceri cu vreo firma din Cehia. Ieri, dupa ce au stat de vorba cu toti angajatii si au constatat ca nici unul nu astepta corespondenta din Praga, cei doi asociati de la Sitech au dat fuga la politie. Plicurile au fost preluate si transportate la sediul Directiei de Sanatate Publica Dolj, de unde vor fi trimise Institutului Cantacuzino din Bucuresti, pentru efectuarea analizelor.

„Erau doua plicuri de marime obisnuita, avind adresa firmei noastre scrisa la calculator. Plicurile nu aveau timbru, ci doar o stampila pe care se putea citi «Praha». Mai contineau inscriptii cu coduri «par avion» si o stampila cu «Bucuresti Tranzit». Daca le-am fi primit inainte ca sa circule acest zvon al contaminarii cu antrax, le deschideam fara probleme. Insa, stiind de povestile cu plicuri expediate prin posta, le-am pus intr-o folie de plastic si am incercat sa avem de-a face cu ele cit mai putin posibil. Daca s-ar confirma existenta vreunui virus, ar trebui ca toti cei care am intrat in contact cu plicurile, inclusiv politistii, sa ne facem analizele“, a spus adrisantul, presedintele director general Aurel Popa, coleg cu Doru Stoica, presedinte director general adjunct al firmei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS