19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil de 13 ani, sfisiat de pitbull

Copil de 13 ani, sfisiat de pitbull

Marius Anghelescu, de 13 ani, elev in clasa a VII-a la Colegiul National „Stefan Velovan“ din Craiova, a fost la un pas de a-si pierde viata dupa ce a fost sfisiat simbata, 20 octombrie, de un ciine din rasa pitbull. Baiatul are plagi muscate la ureche, la ceafa si pe picioare.

Incidentul s-a produs in timp ce Marius se juca impreuna cu alti trei copii in apropierea parcului din cartierul Brazda lui Novac, in zona Liceului Pedagogic: „Ne jucam linistiti acolo, linga niste tevi, cind am vazut ciinele alergind spre noi. Am luat-o la fuga, dar dupa citiva metri m-am gindit ca este mai bine sa ma opresc. Atunci, ciinele a sarit pe mine, m-a muscat de picioare si m-a trintit la pamint. Mi-am pus miinile dupa cap, ca sa ma apar, fiindca il auzeam cum miriie furios. M-a muscat de degete si mi-a dat miinile la o parte, dupa care m-a inhatat de ceafa….Auzeam oasele cum imi piriie cind a inceput sa ma scuture. Bine ca m-am asezat pe burta, ca altfel ma lua de git si ma omora. Pina la urma, baiatul care era cu ciinele a venit si i-a desclestat cu forta falcile“.

„ Rana era atit de adinca incit puteai sa bagi

degetul in ea“

Unii martori oculari declara ca pitbullul a fost asmutit chiar de insotitorul sau, care a fugit dupa ce si-a smuls ciinele de pe victima. Vazindu-l pe Marius plin de singe, Mariana Mercure, vecina de apartament cu familia Anghelescu, a chemat imediat salvarea: „A intrat pe usa plingind. Am crezut ca l-a batut cineva, dar mi-a spus printre lacrimi ca l-a muscat un ciine din aceia ucigasi. Avea toata ceafa sfisiata, de la o ureche pina la cealalta. Rana era atit de adinca incit puteai sa bagi degetul in ea“, isi aminteste femeia.

Marius Anghelescu a fost transportat de urgenta la spital, unde pina si medicii s-au mirat ca a scapat cu viata. Copilul are o plaga muscata de 15 cm in zona gitului, precum si alte traumatisme pe membrele inferioare. El a fost supus ieri unei interventii chirurgicale. Marius a fost nevoit sa stea ieri, de ziua sa de nastere, in salonul de spital. Medicii sustin ca exista riscul ca auzul sa ii fie afectat in urma muscaturii ciinelui. Potrivit declaratiilor locatarilor din zona, ciinele ii apartine unui tinar de 20 de ani al carui tata, Ilie Tincu, este subofiter de politie. Ieri-seara, garajul indicat de locatari drept „locuinta“ a fiorosului pitbull era incuiat, iar proprietarii patrupedului, imposibil de gasit. Parintii lui Marius au spus ca il vor da in judecata pe stapinul ciinelui care le-a atacat copilul.

Contactat telefonic, prefectul de Dolj, Cornel Mondea, a declarat ca va propune consiliului judetean adoptarea unei hotariri prin care sa fie interzisa cresterea ciinilor de lupta in Craiova. Amintim ca, in aproape toate tarile din vestul Europei, cresterea ciinilor din rasele pitbull si bull-terrier este interzisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS