10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCautat de familie timp de o saptamina, Stanculescu a fost gasit mort intr-o pestera de propriul ciine

Cautat de familie timp de o saptamina, Stanculescu a fost gasit mort intr-o pestera de propriul ciine

In ultimele zile, in Gorj s-a petrecut un eveniment desprins parca din literatura. Un om a plecat cu vitele la cimp si nu s-a mai intors. Timp de o saptamina, satenii au strabatut vaile, dealurile si ripele din zona. Totul parea sa fie in zadar. In cele din urma, cadavrul lui Ion Stanculescu a fost descoperit intr-o pestera de catre fiul sau, ajutat de un ciine. De altfel, patrupedul a fost cel care a condus familia in acel loc.

Ion Stanculescu, de 57 de ani, din comuna Scoarta, judetul Gorj, a plecat in dimineata de 15 octombrie cu vitele la pascut pe dealurile din imprejurimi. Stanculescu nu s-a mai intors seara acasa. Familia nu a intrat in panica si a crezut ca acesta s-a abatut pe undeva, pe la vreo stina. Spre miezul noptii, cind o parte din animalele cu care plecase la pascut s-au intors acasa, cei apropiati s-au ingrijorat, iar dimineata au plecat toti sa-l caute.

„Pe Ion il inghitise pamintul“

Majoritatea celor cu care a discutat familia au declarat ca statusera de vorba cu Ion cu o zi in urma, cind se afla pe deal. S-a alarmat tot satul si a plecat in cautarea celui disparut. Au fost strabatute toate dealurile si vaile pe unde obisnuia Ion Stanculescu sa-si pasca vitele. Totul era in zadar. Parca-l inghitise pamintul. Familia si rudele sperau inca sa-l gaseasca in viata, desi trecusera multe zile, iar ciinele pe care-l aveau legat in curte urla intruna din ziua in care stapinul disparuse. La tara se spune ca, atunci cind ciinele urla, un necaz se va abate asupra familiei. Ca sa scape de sunetele sinistre pe care le scotea animalul, i-au dat drumul din lant. Stapinii au sesizat ca si ciinele a disparut de acasa.

„N-o sa am liniste pina n-o sa-l razbun pe tata“

Pe 21 octombrie, animalul s-a intors acasa. O data intrat in curte, a inceput din nou sa urle. S-a apropiat de el fiul victimei, iar in acel moment ciinele a iesit pe poarta, uitindu-se mereu in urma, ca si cind si-ar fi chemat stapinul sa-l insoteasca. In cele din urma, fiul victimei s-a luat dupa patruped, care l-a condus direct in pestera in care se afla cadavrul lui Ion Stanculescu. Corpul neinsufletit a fost depus ieri la morga Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu pentru efectuarea necropsiei. In zilele urmatoare se va stabili daca decesul a survenit din cauze naturale sau in urma unui atac violent. Fiul lui Ion Stanculescu a declarat ca este hotarit sa faca orice pentru a razbuna moartea tatalui sau, fiind convins ca cineva l-a omorit. „Tata nu avea de ce sa moara. Eu n-o sa am liniste pina nu voi afla cine este criminalul. El avea unele probleme la plamini, dar n-avea cum sa moara din cauza asta. A plecat dimineata cu vitele si era sanatos. Cred ca cineva l-a omorit si l-a aruncat in pestera, fiindca el n-avea de ce sa intre acolo. Daca nu era catelusul, poate nu-l gaseam niciodata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS