10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Profesoara Bianca Rafa ne bate si ne ameninta ca are puteri paranormale“

„Profesoara Bianca Rafa ne bate si ne ameninta ca are puteri paranormale“

Inspectoratul Scolar Mehedinti va solicita o expertiza medicala a cadrului didactic

Elevii claselor a II-a B si a II-a D de la Liceul Agroindustrial Simian refuza sa mai intre la ora de sport a profesoarei Bianca Rafa, deoarece metodele didactice ale acesteia se pare ca lasa de dorit. Elevii, dar si directorul liceului cred ca profesoara de sport nu are aptitudinile necesare unui cadru didactic, solicitind luarea unor masuri care sa duca la reglementarea situatiei.

La Liceul Agroindustrial din Simian, ora de sport a profesoarei Bianca Rafa s-a transformat in ora de circ. Elevii se pling ca sint loviti, amenintati si li se solicita exercitii sportive umilitoare. „Ne ameninta, spune ca are puteri paranormale, ca ne face sa ne uitam in cruce. Pe mine m-a facut catea si ne-a spus doamnei diriginte ca am poreclit-o «Moartea». Am avut un pachet de biscuiti in mina si pentru asta mi-a dat o palma“, a declarat una dintre elevele profesoarei de sport. Alti elevi declara ca preocuparile profesoarei de sport sint altele decit cele didactice: „In loc sa facem ora de sport, ne intreaba daca dinsa este frumoasa… Bate copiii, desi nu-i fac nimic. Pe mine m-a pus sa ma culc pe teren si jos era apa. E nebuna. A dat cu batonul pe jos si ni l-a dat noua. Ne pune sa stringem hirtiile de pe jos ca sa faca focul acasa“. In replica, doamna profesoara Bianca Rafa a avut „amabilitatea“ sa declare: „Ce cere programa sportiva, atita fac. Depinde ce aud ei, asculta de altcineva. Eu vorbesc tare cu ei, ca sa fiu auzita. Ei spun minciuni din disperare. Le-am spus ca nu joc rolul de Baba-Cloanta pentru ei. Fac deformarile astea vizibile. M-ati adus in sapa de lemn. Refuz sa mai vorbesc. Daca-mi puneti fotografia in ziar, va dau in judecata. Asta este haituiala curata. Pot sa fac si eu legitimatie de-a voastra. Vrei sa vezi cum ne transformam?! Eu sint o analfabeta si o incultiva pe linga voi“. Fara comentarii.

Mutarea disciplinara sau renuntarea la calitatea de cadru didactic

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti au luat cunostinta despre situatia creata la Liceul din Simian. Inspectorul general adjunct, prof. Stelian Petrescu, a declarat ca in cazul profesoarei Bianca Rafa se pot lua doua masuri: „Cadrele didactice din liceu, care sint profesori-diriginti, ne-au semnalat ca doamna profesoara Bianca Rafa are un comportament ciudat fata de elevi, nu-si desfasoara corect ora de curs, le adreseaza tot felul de amenintari elevilor si ii jigneste. Noi am solicitat sa se ia declaratii atit de la profesori, cit si de la elevi, iar conducerea scolii sa faca un raport al activitatii acestei profesoare. Conform art. 4 din Statutul cadrelor didactice, conducerea scolii ii poate solicita profesoarei un document cu care sa probeze ca este apta din punct de vedere psihiatric. Daca aceste constatari se vor mentine, inspectoratul scolar va lua masurile necesare: mutarea disciplinara sau renuntarea la calitatea de cadru didactic“. Directorul liceului, Ion Lungu, a declarat ca se impune luarea unor masuri de catre conducerea inspectoratului scolar pentru ca activitatea sa nu aiba de suferit. Bianca Rafa nu este cadru didactic titular si nici nu are studiile definitivate, ea absolvind doar primul an de facultate. In urma testarilor din luna august, a primit nota 8.00, fapt ce i-a permis obtinerea unui post la Liceul din Simian. Cei aproximativ 50 de elevi din clasele a II-a B si a II-a D de la Liceul Agroindustrial Simian au declarat ca nu vor mai frecventa orele de sport ale profesoarei Bianca Rafa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS