6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Burila Mare este acuzat de abuz in serviciu, fals si uz de fals

Primarul din Burila Mare este acuzat de abuz in serviciu, fals si uz de fals

• El trebuie sa returneze la bugetul local aproximativ o jumatate de miliard de lei • Banii au fost „investiti“ intr-o autobena, un asa-zis tirg saptaminal si un autoturism VW Golf

In 1999, printr-o hotarire a consiliului local, in Burila Mare urma sa fie construit un tirg comunal, care sa cuprinda tarabe, alimentare cu apa, locuri de parcare, grupuri sanitare si chiar o cladire administrativa.

Majoritatea „obiectivelor“ au ramas pe hirtie, cu toate ca pentru amenajarea celor citeva tarabe si a platoului au fost investiti suplimentar 150 de milioane de lei, printr-un act aditional realizat cu firma cistigatoare a licitatiei pentru construirea tirgului. Proiectul investitional de la Burila Mare urma sa aiba o valoare, in final, de aproximativ 387 de milioane de lei, bani multi pentru un buget comunal. Cu atit mai mult cu cit amortizarea investitiei urma sa fie una de durata, in conditiile in care alte tirguri din apropiere nu se bucura de succesul scontat. Dupa verificarile efectuate de Corpul de Control al Directiei Generale a Finantelor Publice Mehedinti, primarul din Burila Mare, Jean Cicic, si contabila Mariana Silvia Panescu trebuie sa vireze la bugetul local 14 milioane de lei, reprezentind diferenta intre valoarea de cumparare si valoarea de vinzare a unei autobene. Tot din banii consiliului local, Jean Cicic a gasit de cuviinta sa achizitioneze, in februarie 2001, pentru primarie, un autoturism VW Golf, in valoare de 180 de milioane de lei. In realitate, masina numai in fata primariei nu sta, drept pentru care inspectorii de la finante au mai solicitat si recuperarea integrala a sumei de 180 milioane lei, reprezentind contravaloarea autoturismului VW Golf.

Nici tirgul de saptamina, „construit“ din banii bugetului local, nu a scapat de ochii inspectorilor. Ei au dispus recuperarea a 224.109.668 de lei, reprezentind prejudiciul aferent investitiei, si virarea acestei sume la bugetul local.

Primarul va ataca masurile luate impotriva sa

In 1999, pentru tirgul de la Burila a fost stabilita o anumita suma, iar bugetul acordat acestei lucrari a fost majorat cu 150 de milioane de lei. Sesizate de catre Corpul de Control al Directiei Generale a Finantelor Publice, organele de cercetare ale IJP Mehedinti au inceput urmarirea penala impotriva primarului Jean Cicic si a contabilei Mariana Silvia Panescu, acuzati de abuz in serviciu, fals si uz de fals. Primarul din Burila Mare a declarat ca va ataca in instanta masurile care vor fi luate impotriva sa: „Eu apreciez ca totul este o razbunare pusa la cale de doi oameni din comuna, Viorel Gaman si Milus Paraschiv, carora li s-au alaturat alte persoane din administratia locala, carora nu le dau deocamdata numele.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS