14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOspat cu final neasteptat, in cimitir

Ospat cu final neasteptat, in cimitir

Zece angajati ai Regiei de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RADPFL) Craiova au ajuns ieri la spital, dupa un ospat pe cinste cu ciuperci culese din Cimitirul Nord unde lucrau. La citeva ore de la masa copioasa incropita din ciuperci pe gratar, barbatii au inceput sa aiba stari de greata, ameteli si varsaturi. Dindu-si seama ca nu e lucru bun, au mers in corpore la Spitalul Clinic nr.1, unde le-a fost pus diagnosticul: intoxicatie cu ciuperci.

Cei zece sint angajati ai Sectiei strazi si erau in cimitir pentru betonarea aleilor. Marele lor noroc a fost ca ciupercile gasite nu erau in cantitati foarte mari. Starea sanatatii lor nu este grava, dar au fost totusi pusi sub observatie medicala. Cu putin timp inainte de a se aseza la masa, ei au fost avertizati chiar de Constantin Mireanu, directorul tehnic al RADPFL, aflat in inspectie.

Era sa il otraveasca si pe director

„In jurul orei 12.00 au fost inspectati la locul de munca chiar de mine si i-am vazut culegind ciuperci. Le-am atras atentia sa nu manince ca s-ar putea sa fie otravitoare, dar era ora mesei si asezasera deja ciupercile pe gratar. M-au indemnat si pe mine sa maninc, asigurindu-ma ca sint bune. Am vrut chiar sa dau gratarul la o parte, dar era ora mesei si ei sint chiar baieti buni, care muncesc din greu, si nu am vrut sa le fac necazuri. Asa ca i-am lasat in pace, considerind ca nu vor minca, dar chiar dupa ce am plecat le-au strins de pe gratar si s-au pus la masa“.

„E ca in filmele cu prosti…“

Constantin Mireanu considera ca situatia putea fi evitata, mai ales ca angajatii sai locuiesc in comunele apropiate si stiu sa deosebeasca ciupercile comestibile de cele otravitoare: „Toti oamenii au domiciliul in Predesti, Breasta, zone cu paduri, si stiu sa le deosebeasca, dar Dumnezeu stie cum au putut sa se insele! E ca in filmele cu prosti. Se ingramadesc si daca unul face bravada si maninca una, atunci maninca toti“.

Indiferent daca au patit-o din prostie sau din neglijenta, cert este ca „intoxicatii“ s-au ales cu frica de ciuperci. „Daca le mai vad chiar si in piata, pe tarabe, jur ca trec pe trotuarul celalalt!“, a spus unul dintre ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS