10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGeneralul Florin Sandu, seful IGP, a „patronat“ desfasurarea celui de-al V-lea Congres al IPA, Sectia Romana

Generalul Florin Sandu, seful IGP, a „patronat“ desfasurarea celui de-al V-lea Congres al IPA, Sectia Romana

Englezul Alan Carter, secretar general al IPA, a declarat in exclusivitate pentru Gazeta de Sud: „Sint mindru de legaturile IPA cu tara dumneavoastra, sint mindru ca sint la dumneavoastra Acasa“.

In perioada 5-7 octombrie, la Vata, judetul Hunedoara, a avut loc cel de-al V-lea Congres al IPA, Sectia Romana, manifestarea avind urmatoarea Ordine de zi:

• 1) Expunerea presedintelui de onoare, general de brigada Florin Sandu, cu privire la desfasurarea lucrarilor Conferintei Mondiale de la Reno-Nevada, SUA.

• 2) Raportul de activitate al asociatiei pe perioada septembrie 2000-septembrie 2001, prezentat de dr. Iulian Medrea, secretar general al Sectiunii Romane.

• 3) Raportul activitatii de trezorerie pe anul 2000, prezentat de Florian Safta, trezorier national.

• 4) Informare privind intilnirea sectiilor nationale din Europa Centrala si S.E., desfasurata la Budapesta.

• 5) Raport de activitate al Regiunii Timis, prezentat de Gheorghe Moldovan.

• 6) Raport de activitate al Regiunii Dimbovita, prezentat de Ion Tomescu.

• 7) Propuneri pentru organizarea lucrarilor Consiliului National pentru anii 2002 si 2003…

Au participat delegatii din Anglia, Franta, Grecia, Ungaria si Bulgaria, mesajul ministrului de interne al Romaniei, Ioan Rus, fiind citit de general de brigada Pavel Abraham, secretar de stat. Congresul a fost onorat de prezenta englezului Alan Carter, secretar general al IPA, care a declarat in exclusivitate pentru Gazeta de Sud: „Sint mindru de legaturile IPA cu tara dumneavoastra, sint mindru ca ma aflu la dumneavoastra Acasa“.

Pentru cei care nu stiu ce inseamna IPA, ne-am adresat d-lui col. Constantin Codita, seful IJP Dolj, prezent si dumnealui la manifestare, care ne-a declarat: „IPA reprezinta Asociatia Internationala a Politistilor si este o organizatie nonguvernamentala, cu statut consultativ, in relatie cu Consiliul Economic si Social al ONU si cu Consiliul Europei. Sectia Romana, afiliata la IPA, il are ca presedinte executiv pe general de divizie dr. Costica Voicu, rector al Academiei de Politie <>, si numara, in prezent, 8.541 de membri. Presedinte de onoare este seful Politiei Romane, general de brigada Florin Sandu“.

Cei prezenti la Congres au transmis condoleante si intreaga lor compasiune familiilor politistilor americani care au cazut la datorie pe 11 septembrie a.c., in timpul cutremuratoarelor atacuri teroriste.

De asemenea, s-a adus un omagiu si celui care a fost si va ramine (pentru totdeauna) intemeietorul Asociatiei Internationale a Politistilor, Arthur Tropp, trecut in nefiinta in decembrie 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS