15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTentativa de asasinat politic, dejucata la Sofia

Tentativa de asasinat politic, dejucata la Sofia

Un individ inarmat, care „ameninta viata“ a patru presedinti straini care participau la summit-ul celor zece tari candidate la NATO, a fost arestat joi, la Sofia, a anuntat simbata secretarul general in Ministerul bulgar de Interne, Boiko Borisov. Oficialul nu a precizat insa numele celor patru sefi de stat vizati. Presedintii Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Slovaciei, Sloveniei, Romaniei, Croatiei, Macedoniei, Albaniei si Bulgariei s-au reunit vineri, la Sofia, in prezenta secretarului general al NATO, George Robertson. „Un criminal deosebit de periculos, inarmat cu o pusca automata Scorpio, cu 40 de cartuse, a fost arestat joi seara, in apropiere de hotelul Hilton, unde au fost cazati patru dintre presedinti. Este destul sa va spun ca acesta si-a smuls pielea de pe degete, pentru a nu lasa amprente. In momentul arestarii, individul a opus o rezistenta ferma, rupind bratul unui politist“, a declarat Borisov. Masuri exceptionale de securitate au fost luate pe perioada desfasurarii summit-ului de la Sofia, in cursul caruia zece tari din fostul bloc estic au asigurat NATO de sprijinul lor total in lupta impotriva terorismului. Presedintele roman Ion Iliescu a fost unul dintre sefii de stat cazati la hotelul Hilton.

Bulgarii fusesera avertizati despre un posibil atentat

Autoritatile bulgare au primit anterior informatii, pe canale internationale, ca securitatea unuia dintre cei zece presedinti care au participat, joi si vineri, la summit-ul de la Sofia, era serios amenintata, a declarat simbata secretarul general in Ministerul bulgar de Interne. Generalul Dimitar Vladimirov, seful serviciului bulgar de paza si protocol,a a spus : „ Putini oameni stiau citi presedinti se aflau la Hilton, unde se gaseau, intr-adevar, opt sefi de stat. Cel de-al noualea, despre care aveam informatii ca era posibil sa devina victima unui asasinat, nu se afla in hotel“. Doua mii de politisti bulgari au asigurat securitatea celor zece presedinti.

Individul inarmat este bulgar

Individul inarmat este un bulgar de 29 de ani, Svetlozar V., relateaza cotidianul bulgar Standart. El are cazier pentru mai multe infractiuni comise, sustine presa bulgara. Svetlozar a atras atentia politistilor bulgari care se aflau in perimetrul hotelului Hilton, fiind arestat dupa ce a scos pistolul si

i-a amenintat pe politisti ca-i impusca, relateaza Standart. Cotidianul sugereaza ca presedintele vizat de infractorul arestat ar fi fost cel macedonean, Boris Trajkovski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS