20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean a ajuns la Curtea de Apel pentru o ghena de gunoi

Un craiovean a ajuns la Curtea de Apel pentru o ghena de gunoi

Daniel Popa se judeca de doi ani cu primaria si cu Serviciul Public de Salubritate (SPS) pentru a muta ghena de gunoi amplasata chiar linga poarta sa. Procesul a trecut prin trei instante: Judecatorie, Tribunal si Curtea de Apel si de fiecare data sentinta a fost in favoarea omului care nu mai poate sta in propria curte din cauza mirosului. Barbatul a ajuns la fiecare instanta impins de indiferenta organelor abilitate sa-i rezolve problema, care ori au facut recurs, ori l-au ignorat. Cu dreptatea in hirtii, dar cu ghena tot la poarta, Daniel Popa se intreaba ce i-a mai ramas de facut sa scape de acest cosmar care deja

i-a mincat prea multi bani, nervi si…ani.

Cind Daniel Popa s-a hotarit sa scape de ghena amplasata chiar linga poarta sa, nici nu se gindea ca o sa intimpine atitea piedici si ca o sa-si toceasca nervii pe culoarele institutiilor primariei atitia ani pentru un lucru in aparenta deloc problematic. „Am inceput cu sesizari la primarie si la Serviciul Public de Salubritate, dar cind am vazut ca nimeni nu ma baga in seama m-am hotarit sa-i dau in judecata. Am ajuns pina la ultima instanta, la Curtea de Apel, am cistigat procesul si tot nu s-a rezolvat nimic. Nu inteleg! Primaria este mai presus de lege, din moment ce nu respecta o hotarire definitiva si irevocabila? Acum doua saptamini am fost din nou in audienta si mi-au promis ca ghena va fi mutata. Au trecut de mult doua saptamini si nu s-a intimplat nimic“, a spus Daniel Popa.

Primaria si SPS ar trebui sa plateasca penalizari de peste zece milioane

Barbatului nu i-au fost platite nici cheltuielile de judecata, de 2.063.000 de lei. Instanta a hotarit ca „piritii sint obligati la plata catre reclamant a 100.000 de lei pentru fiecare zi de intirziere de la data raminerii definitive a hotaririi (3 iulie 2001 – n.r.)“. „Primaria chiar are atitia bani incit isi permite sa piarda aceasta suma? Ar putea sa o foloseasca la construirea unei alte rampe de gunoi pentru a reamplasa ghena de linga poarta mea. Pina acum ar trebui sa imi dea noua milioane, plus cheltuielile de judecata. Dar pe mine nu ma intereseaza banii, numai sa vad gunoiul ala mutat o data!“, a spus Daniel Popa. Mirarea barbatului este indreptatita, cu atit mai mult cu cit se pare ca autoritatile au probleme tocmai cu constructia unei noi rampe pentru reamplasarea ghenei: „Cunoastem problema si o avem in vedere si noi si primaria. Dar nu putem sa mutam ghena imediat. Avem nevoie de autorizatii de urbanism, de certificatul de constructie… Dureaza putin pina se fac aceste acte…“, a spus Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate. Daniel Popa si-a cam pierdut insa rabdarea si este gata sa apeleze la executorii judecatoresti pentru ca hotarirea instantei sa fie pusa in aplicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS