15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTony Blair: „Predati-i pe teroristi sau renuntati la putere!“

Tony Blair: „Predati-i pe teroristi sau renuntati la putere!“

NATO se declara, incepind de ieri, ora 12.00, gata de a aplica pe deplin prevederile Articolului 5 din Tratatul de la Washington, aceasta insemnind ca, la cererea SUA, Alianta, in intregul sau, sau membrii individuali pot declansa actiuni de raspuns militare impotriva celor vinovati de a fi declansat un atac din exterior asupra teritoriului uneia dintre statele membre.

Deoarece singura problema pe care o avea NATO in invocarea practica a Art. 5 era de a se sti „daca atacurile proveneau din afara SUA“, Robertson declara: „Pe baza briefingului primit, s-a determinat acum ca atacul impotriva SUA, din 11 septembrie, a fost condus din afara si, din aceasta cauza, trebuie considerat ca o actiune sub incidenta Art. 5 din Tratatul de la Washington…, reafirmind ca SUA se pot bizui pe sprijinul deplin al celor 18 aliati din NATO.“

Presedintele George W. Bush a avertizat: „Talibanii trebuie sa ne predea reteaua al-Qaida, a lui Osama bin Laden, si sa distruga taberele de antrenament teroriste; in caz contrar, vor suporta consecintele. Statele Unite vor actiona in momentul pe care il considera potrivit. Nu exista nici negocieri, nici scadenta“.

Premierul britanic, Tony Blair, a amenintat ieri regimul talibanilor cu lansarea unei ofensive de amploare: „Predati-i pe teroristi sau renuntati la putere! Aveti de ales. O eventuala actiune militara va fi precisa si proportionala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS