6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAdmitereUniversitatea din Craiova, în preferinţele absolvenţilor de liceu

Universitatea din Craiova, în preferinţele absolvenţilor de liceu

Peste 8.000 de candidați s-au înscris pe locurile scoase la concurs de la licență și master la Universitatea din Craiova, în sesiunea de admitere iulie 2020.

Pentru ciclul Licență, la cele 12 facultăți, au aplicat on-line cu 1.261 de candidați mai mulți față de anul precedent. Astfel, pe cele 2.860 de locuri la buget, au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare din care 4.325 de candidați unici. La Master, au fost alocate 1.720 de locuri, pentru care au fost depuse aproximativ 2.500 de dosare. În ceea ce privește studenții străini, au aplicat peste 400 de candidați (la studii universitare de licență, master și an pregătitor).

În acest an, la majoritatea specializărilor admiterea s-a efectuat prin concurs de dosare, cu excepţia specializărilor vocaţionale. Admiterea la facultate în 2020 se realizează exclusiv on-line.

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 95 de programe de licență și 85 de programe de master, repartizate pe șase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel național.

Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 27 de domenii și 145 de conducători de doctorat afiliați şcolilor doctorale.

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional – Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea din Craiova este programată la începutul lunii septembrie 2020. Toate informaţiile pot fi accesate pe site-ul instituţiei, www.ucv.ro şi pe paginile facultăţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS