28.1 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăEducatieGuvernul așteaptă răspunsul sindicatelor la propunerile de încheiere a grevei

Guvernul așteaptă răspunsul sindicatelor la propunerile de încheiere a grevei

Guvernul așteaptă răspunsul sindicatelor la propunerile de încheiere a grevei. Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat, miercuri seară, după negocierile cu reprezentanţii Guvernului, că greva generală va continua şi joi. Astăzi ”va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv” cu privire la oferta făcută.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că, din mesajele primite până în prezent, oferta va fi respinsă. Trebuie însă consultaţi toţi colegii. ”Vreau să fie un mesaj foarte clar. Nu s-a luat aici vreo decizie privind încetarea vreunei acţiuni de protest. Decizia revine strict membrilor de sindicat din toate unităţile de învăţământ şi nemembrilor de sindicat. Aceasta este o acţiune de protest mai presus decât o creştere salarială. Vorbim de statutul celor care lucrează în sistem. Numai colegii noştri se pot pronunţa”, a declarat preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, potrivit news.ro.

”Noi deja am primit semnale de la colegi din ţară. Informaţia circulă, mesajele sunt clare. Greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toţi membrii să fie consultaţi. Mâine (astăzi -n.r.), până la ora 12.00 vom comunica Guvernului oficial care e poziţia noastră”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Un răspuns va fi oferit astăzi

La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, a afirmat că un răspuns va fi oferit joi.

”Să lăsăm colegii să se pronunţe cu privire la oferta Guvernului care ajunge în această seară în fiecare unitate şcolară din România şi până mâine vor da un răspuns la această ofertă. Mâine va fi greva generală. Şi va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”, a arătat el.

„Încă nu se poate trage o concluzie“

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale ”Alma Mater”, a afirmat că, în opinia sa, ”e un pas înainte faţă de situaţia de ieri”.

”Nu ştiu dacă este un pas suficient. Suntem pe muchie de cuţit. Încă nu se poate trage o concluzie astăzi. O parte ar vrea să continue protestul, altă parte…”, a declarat Hadăr.

Hadăr a fost întrerupt de Hăncescu, care l-a întrebat dacă vorbeşte de sistemul universitar şi a menţionat că mâine va continua greva.

”Am spus foarte clar, mesajele care vin până acuma sunt de respingere a acestei oferte. Să fie foarte limpede, vedem până mâine când adunăm tot ce înseamnă consultarea”, a adăugat Hăncescu.

Astăzi va fi greva generală

Preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a subliniat că joi va fi greva generală. 

“Mâine (astăzi.n.r.) va fi grevă generală, iar colegii sunt cei care în momentul vor primi acel material informativ din partea noastră vor transmite ferm care va fi poziţia lor pentru perioada imediat următoare. Oricum, mâine va exista un răspuns”, a afirmat Nistor.

Citeşte şi: 300 de percheziții pentru destructurarea unor grupuri infracționale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS