30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrările pentru reabilitarea Grădiniţei "Piticot" din Craiova, scoase la licitaţie

Lucrările pentru reabilitarea Grădiniţei „Piticot” din Craiova, scoase la licitaţie

Grădiniţa cu program prelungit „Piticot” din Craiova va fi reabilitată prin Programul Operaţional Regional. Contractul pentru reabilitare a fost semnat în 2019, dar lucrările au fost scoase abia acum la licitaţie. De aceste lucrări va beneficia şi Creşa Nr 5 care se află în clădirea grădiniţei. Valoarea lucrărilor este de peste 3 milioane de lei.

Banii pentru reabilitarea Grădiniţei cu program prelungit „Piticot” provin din fonduri europene. Contractul de finanţare a fost semnat în 2019, iar lucrările au fost abia acum scoase la licitaţie de către Primăria Craiova. ” Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reabilitarea termică a unui corp de clădire aparţinând Gradiniţei cu Program Prelungit „Piticot” inclusiv Creşa nr. 5, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin implementarea proiectului se va obţine o clădire eficientă energetic, uşor de administrat, care să asigure un climat interior corespunzător în ceea ce priveşte calitatea aerului, confortul termic, vizual şi acustic atât pentru copii, cât si pentru cadrele didactice si nedidactice”, se arată în caietul de sarcini.
Managerul grădiniţei spune că a durat foarte mult realizarea documentaţiei specifice. Termenul pentru depunerea ofertelor este 17 noiembrie, iar timpul de execuţie este de şase luni.

Ce schimbări va aduce reabilitarea


Lucrările de reabilitare termică implică şi schimbarea instalaţiilor termice, precum şi schimbarea tâmplăriei şi montarea de panouri solare precum şi a unei noi instalaţii pentru semnalizarea şi stingerea incendiilor.


„Lucrarea este amplă şi presupune schimbarea instalaţiei termice, izolarea planşeului, schimbarea termopanelor, montarea unor panouri fotovoltaice, montarea unei instalaţii de semnalizare şi stingere a incendiilor. De asemenea, se va izola subsolul de restul clădirii. Nu se va achiziţiona mobilier sau altă aparatură prin acest proiect, dar se va îmbunătăţi partea de izolare termică. Sunt lucrări care se fac din bani europeni, iar contractant este Primăria Craiova. Noi suntem doar beneficiari. Din ce ştim, lucrările se vor executa într-un timp relativ scurt, şase luni. Este o veste bună că s-a ajuns la licitaţie. Dacă atribuirea se va face fără probleme, este posibil ca în primăvară să şi înceapă lucrările „, a precizat Florentina Niculeanu, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Piticot” din Craiova.
De investiţii vor beneficia 250 de copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS