4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEducatieUn primar le cere părinților să nu mai dea bani la școală: „Există bani europeni, școlile să-și dea silința să facă proiecte”

Un primar le cere părinților să nu mai dea bani la școală: „Există bani europeni, școlile să-și dea silința să facă proiecte”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, le transmite părinților să nu mai dea bani la școli pentru că unitățile de învățământ pot depune obține fonduri europene pentru proiecte de modernizare.

„Eu spun să nu plătească părinții nimic și o spun de un an de zile. Nu văd determinare din partea școlilor, deși sunt sume foarte mari pentru digitalizare. Avem repartizați 10 milioane de euro pe POR. Dacă din exces de zel sau se înțeleg așa e treaba lor, până la urmă, dar eu le recomand să mai așteptăm puțin pentru că sunt foarte mulți bani pe proiecte cu fonduri europene, iar școlile să-și dea silința să facă aceste proiecte. Sigur, e mult mai simplu să iei bani de la părinți sau de la primărie și mult mai greu de făcut un proiect, dar eu îndemn școlile să vină la primărie, să facem aceste proiecte pentru că sunt bani foarte mulți acolo”, a declarat primarul Ion Lungu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS