10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieIohannis, despre România educată: Mă aştept ca dezbaterile să continue în Parlament

Iohannis, despre România educată: Mă aştept ca dezbaterile să continue în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la deschiderea anului școlar, că se așteaptă ca dezbaterile pe marginea proiectelor de legi ale educației să continue în Parlament.

”Așa cum știți, educația este un domeniu pe care îl consider esențial pentru fiecare dintre noi și pentru țară în ansamblu. De aceea am lansat viziunea strategică România Educată, pe baza căreia Guvernul și-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ și investiții majore în creșe, grădinițe, școli, licee și universități.

În ultimele luni, în spațiul public a existat o firească și intensă dezbatere publică despre viitorul educației, dezbatere care mă aștept să continue în Parlament, până când vom ajunge la o formă legislativă care să vă ajute pe fiecare dintre dumneavoastră să vă îndepliniți aspirațiile“, a spus Iohannis luni într-un discurs la Colegiul Grigore Moisil din București.

Sorin Cîmpeanu a lansat în dezbatere publică la începutul verii pachetul celor două legi ale educației

Reamintim că ministrul Sorin Cîmpeanu a lansat în dezbatere publică la începutul verii pachetul celor două legi ale educației. Proiectele au fost criticate dur de specialiști, societatea civilă și mare parte a profesorilor, părinților și asociațiilor de elevi.

Aceasta a fost prima ieșire publică a președintelui Iohannis pe tema educației după ce ministrul Cîmpeanu a lansat în dezbatere publică proiectele de legi, conform G4Media.ro.

La Colegiul Moisil a venit și ministrul Cîmpeanu, care dimineață fusese prezent și la Colegiul Sf. Sava din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS