10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatie(VIDEO) Sorin Cîmpeanu vrea schimbarea legii educației naționale

(VIDEO) Sorin Cîmpeanu vrea schimbarea legii educației naționale

Este nevoie ca în Legea educației naționale să fie prevăzută o formă de învățământ hibrid, care să valorizeze competențele digitale achiziționate atât de profesori, cât și de elevi și de studenți, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/674326917244799

„Ministrul Educației este dator să respecte legislația în vigoare. Legea educației naționale prevede trei forme de organizare a învățământului superior, învățământ cu frecvență, învățământ cu frecvență redusă și învățământ la distanță. Fiecare dintre aceste trei forme de organizare a beneficiat de acreditare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității.

(…) Este nevoie ca în Legea educației naționale să prevedem o formă de învățământ hibrid, care să poată să pună în valoare competențele digitale achiziționate atât de profesori, cât și de elevi și de studenți. Odată ce acest lucru se va întâmpla, va fi nevoie de standarde de evaluare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității”, spune Sorin Cîmpeanu, potrivit Stiripesurse.ro.

Ar trebui certificate competența cadrelor didactice și infrastructura IT

El spune că ar trebui certificate competența cadrelor didactice și infrastructura IT.

„Printre avantaje vă dau cu titlu de exemplu – dacă un profesor laureat al unui premiul Nobel are disponibilitate de a se adresa studenților români, dar nu are o disponibilitate atât de mare încât să se deplaseze fizic în România, va putea să țină cursuri online la distanță.

Sunt multe alte avantaje ale digitalizării care trebuie să fie păstrate și dezvoltate, dar în cadru legal. În momentul de față cadrul legal nu mai există, o dată cu dispariția stării de alertă”, conchide ministrul Educației

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS