10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul ”Carol I” anunță primele măsuri în cazul profesoarei care ”preda” și lecții antivaccin

Colegiul ”Carol I” anunță primele măsuri în cazul profesoarei care ”preda” și lecții antivaccin

Directorul Colegiului Național ”Carol I” a precizat, ieri, că a demarat ancheta în cazul profesoarei de matematică, după ce un părinte a sesizat opinia publică în legătură cu propaganda antivaccin pe care o ducea pe facebook, susținând că mesajele erau rostite elevilor și la clasă. Managerul colegiului a spus că a luat și o primă măsură, aceea de a schimba încadrarea pentru că elevii unei clase au precizat că au intrat în conflict cu profesoara pe tema pandemiei și a vaccinului împotriva COVID-19. Conducerea școlii a spus că va fi constituită și comisia de disciplină în acest caz.

Au apărut noi date

Managerul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova a precizat că, după ce a apărut public faptul că profesoara de matematică duce pe facebook o propagandă antivaccin și că rostește opiniile personale și la orele cu elevii, a convocat-o la școală pentru a verifica informațiile. Din discuții, cadrul didactic și-a recunoscut mesajele dar a menționat conducerii școlii că nu le înțelege. Directorul colegiului a descoperit că profesoara de matematică era în conflict cu o clasă de elevi de liceu și nu pe probleme de matematică, ci chiar pe tema pandemiei. Liceenii au spus directorului că respectivul cadru didactic nu purta mască în clasă și exprima opinii personale despre vaccin. În cosecință, s-a dispus și o primă măsură.

”Am convocat-o pe doamna profesor la școală și, împreună cu directorii adjuncți ai colegiului și cu dânsa, am vizionat pagina de facebook a dumneai și mesajele scrise. Și le-a recunoscut cu mențiunea că nu înțelegem mesajul. După discuția cu doamna profesor, am avut o discuție și cu o parte dintre elevii de la clasele la care preda.

A rezultat că la o clasă de aXII-a s-a pronunțat cu argumente personale împotriva vaccinului și nici nu a purtat masca la ore. S-a creat chiar un conflict între elevi și profesorul de matematică. Elevii au spus că au ignorat-o, considerând că doamna este depășită de evenimente. Având în vedere situația, am decis ca dânsa nu va mai preda la acea clasă.

Vom trece la schimbarea încadrării începând de luni, pentru că nu este ușor să schimbi atât de repede orarul unui colegiu ”, a precizat Dănuț Mic, directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova.

Director: ”Suntem în derularea unei anchete interne”

Directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova a mai precizat că în cazul profesoarei de matematică care și-a exprimat opiniile personale pe tema pandemiei la clasă se derulează și o anchetă internă. ”Noi suntem în derularea unei anchete interne. Avem și o plângere la adresa doamnei profesor, formulată în scris și vom constitui comisia de disciplină în primul Consiliu de Administrație. Am anunțat și Inspectoratul Școlar despre această situație”, a mai precizat Dănuț Mic, directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova.

Conducerea ISJ Dolj a subliniat că în acest caz trebuie făcută anchetă dacă există o sesizare scrisă.

”Am fost informați despre doamna profesor de matemaică de la Colegiul ”Carol I” chiar de conducerea școlii. La inspectorat nu avem o sesizare scrisă la adresa doamnei profesor. Dacă am fi avut sesizare scrisă am fi declanșat ancheta. Dacă există o astfel de sesizare scrisă la școală, atunci școala trebuie să declanșeze procedura pentru a face anchetă”, a spus Daniel Ion, inspector școlar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS