6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTragedie la un liceu din Craiova: Un elev a murit

Tragedie la un liceu din Craiova: Un elev a murit

Zi grea pentru elevii şi profesorii de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Unul dintre elevii de a X-a de la clasa de arte plastice a murit. Potrivit cadrelor didactice, elevul nu mai frecventase şcoala de două săptămâni, dar se ştia că este răcit. Vestea că a fost confirmat cu Covid-19 şi că a murit a picat ca un trăsnet. Copilul a murit la spital.

Vestea că un elev de la Liceul „Marin Sorescu” s-a propagat ieri rapid de la prima oră. Cadrele didactice au fost îngrozite să afle că era vorba de unul dintre elevii talentaţi de la clasa a X-a, specializarea arte plastice. Era vorba de David, un copil pe care dascălii l-ar fi văzut ultima dată în urmă cu două săptămâni. Sunt dascăli care îl ştiau de la grădiniţă. „Este o veste îngrozitoare. Încotro mergem? Am pierdut un copil crescut la noi. A făcut grădiniţa în cadrul liceului, apoi şcoala. Era un copil foarte talentat. Ultima dată l-am văzut în urmă cu două săptămâni la clasă când i-am dat să execute o lucrare grafică. Ca de fiecare dată i-a ieşit extraordinar. Era bine atunci. Acum am primit această veste care a picat ca un trăsnet”, a spus plângând unul dintre didactice de la clasă.


La nivelul şcolii se ştia că elevul este răcit. „Aveam o adeverinţă de la mamă că este răcit. Nu a venit la şcoală de două săptămâni. Am aflat, ieri, că a fost confirmat cu COVID -19 şi că a fost internat. Ar fi decedat aseară. Părinţii au aflat de dimineaţă vestea. Este dureros, foarte dureros. Era un elev liniştit, chiar introvertit”, a spus un alt cadru didactic. Copilul era cunoscut ca având diabet insulino-dependendent.

A ajuns la spital sâmbătă, 2 octombrie

Elevul ar fi ajuns, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova cu stare generală de rău, iar evoluţia a fost nefavorabilă. Duminică a făcut primul stop cardiorespirator, iar cel de al doilea a intervenit luni, înresgistrându-se decesul. În spital s-a confirmat şi infectarea cu Covid-19.


„Tânăr de 17 ani, din mediul rural, a venit în UPU de la domiciliu, cu mijloace proprii, în ziua de 02.10.2021, conştient, intens dispneic, cu stare generală alterată, cu valori mari ale glicemiei. Era cunoscut cu diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant. A fost admis în UPU, în sectorul în care izolăm pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, organizat la parterul Centrului de Cardiologie Intervenţională, pacientul fiind suspect de infecţie cu SARS-CoV-2. Aici a fost investigat paraclinic şi imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgenţă, complexe şi complete. Cu toate acestea, evoluţia a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat şi ventilat mecanic. În ziua de 03.10.2021 a intrat in stop cardiorespirator, dar s-a resuscitat. În ziua de 04.10.2021 a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o oră, au rămas fără rezultat, la ora 15:48 înregistrandu-se decesul. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2”, a precizat Cristiana Geormăneanu, director medical SJU Craiova.


Elevii din clasa în care a învăţat David au făcut în această perioadă şcoală cu prezenţa fizică. Din datele de până acum, în clasa respectivă nu a mai apărut un alt caz de COVId 19. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun că respectiva clasă nu va trece online, pentru că elevii nu au intrat în contact cu colegul lor bolnav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS