29 C
Craiova
marți, 28 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEducatieMesajul inedit al unei profesoare pentru părinții care se gândesc să îi dea cadouri la început de an școlar

Mesajul inedit al unei profesoare pentru părinții care se gândesc să îi dea cadouri la început de an școlar

O profesoară de flaut de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București a scris un mesaj pe Facebook pentru păriții care se gândesc să îi ofere „atenții” la început de an școlar.

Cadrul didactic le spune părinților că singura mulțumire pe care o are este atunci când își vede elevii pe scenă, potrivit gandul.ro.

Sătulă să refuze „cadourile” pe care părinții considerau să i le trimită pentru că „așa se cade”, profesoara le-a transmis un mesaj inedit.

Profesoară: „Nu aștept niciun fel de foloase”

„Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:

cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;

plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel «inofensiv» cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;

parfumurile nu se fac cadou, fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;

bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar, cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);

stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;

pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu «așa se face», «așa se cade», «așa trebuie»! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!

dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de «foloase», singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte.

Așa încât sper ca la începutul acestui an să nu mai trebuiască să țin piept încercărilor insistente și interminabile de a mă cadorisi cu diverse lucruri de care realmente nu am nevoie și pe care oricum nu le primesc. Elevii mei cu «vechime» cunosc deja aceste aspecte, știu până și faptul că nu-mi plac florile ucise”, scrie profesoara pe pagina ei de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS