11.6 C
Craiova
duminică, 28 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti

Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş. Informaţia a fost confirmată vineri de ministrul Cîmpeanu. Decizia vine după ce Pușcaș a declarat că incidentul cu elevul care s-a aruncat de la etaj a fost „o joacă obișnuită”, potrivit Agerpres.

”O joacă obişnuită. Ce sa va zic… a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev. Pur si simplu a fugit şi a sarit pe geam. Șocant”, a spus inspectorul general ISMB după ce un elev de clasa a șasea a sărit de la etajul unu al școlii unde învăța, conform Observator News.

Cîmpeanu a explicat că a luat decizia deoarece „Ministerul Educaţiei nu poate tolera abordări superficiale în astfel de situaţii, care sunt cu adevărat dramatice”.

”Este o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de înţelegere şi empatie din partea cadrelor didactice şi a factorilor responsaili. O astfel de abordare, precum ce a de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, din păcate, nu pota efi tolerată. Dovedeşte că cel care a făcut o astfel de afirmaţie nu poate proba nici empatie, nici înţelegere. Pe cale de consecinţă, eliberarea din funcţie este o măsură care se impune într-o astfel de situaţie”, a declarat ministrul la Antena 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga Elitelor U16 / Universitatea Craiova iernează în fotoliul...

Formația de juniori sub 16 ani a clubului Universitatea...

ȘTIRI GdS