14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Mischii strânge donații pentru a oferi un cămin familiei cu 8 copii

Primăria Mischii strânge donații pentru a oferi un cămin familiei cu 8 copii

Primarul din Mischii, Gheorghe Popa a făcut public înainte de sărbătorile de iarnă cazul unei familii cu 8 copii, care s-a așezat din vara anului 2020 pe raza comunei, dar care trăiesc la limita subzistenței. Pentru acești copii, edilul a deschis de curând conturi, astfel încât cei care doresc să îi ajute să facă în perioada următoare donații, și din ceea ce se strânge să le asigure o locuință.

Povestea celor opt frați Paraschivu, abandonați de mamă și care duc un trai la limita subzistenței în satul Gogoșești din comuna Mischii, a impresionat foarte multe persoane, care au dorit să le dea o mână de ajutor.

Edilul spune că, datorită oamenilor de bine, familia are acum curent electric în casa în care locuiește temporar, aparatură, dar nu și un cămin care să le asigure condiții minime copiilor și stabilitate.

Mulți oameni le-au sărit în ajutor

Primarul susține că a primit și primește în continuare apeluri de la oameni care vor să-i ajute pe copii să aibă o casă și pentru a mijloci acest lucru a deschis trei conturi pentru donații.

”În perioada sărbătorilor de iarnă au fost foarte mulți oameni care, după ce au aflat povestea familiei Paraschivu din satul Gogoșești, comuna Mischii au adus alimente, haine, electrocasnice. Este vorba de cei 8 copii părăsiți de mamă și rămași în grija tatălui, care îi crește acum într-o casă pusă la dispoziție pentru un timp limitat. Cu sprijinul oamenilor lucrurile au evoluat în bine pentru ei. Nu aveau pe atunci nici curent electric, acum au. Copiilor le-am dat tablete cu internet ca să participe la școala online. Am primit, de asemenea, foarte multe apeluri de la oameni din țară dar și din străinătate pentru a-i ajuta și din punct de vedere financiar să-și rezolve și problema locuinței.

În acest sens, am găsit ca soluție să deschidem trei conturi cu numele Comunitatea Mischii, unde oamenii care vor să-i mai ajute să doneze bani. Conturile sunt în lei, euro și lire. Cu banii pe care îmi vom strânge vom încerca să identificăm o soluție ca și acești copii să aibă o casă. Unde locuiesc acum sunt doar două camere pe care le împart 9-10 persoane. Și nici nu este casa lor. Au un contract de comodat pe perioadă determinată. Ce fac apoi? Poate unii judecă familia, însă noi ne gândim la copii că nu este vina lor că nu au siguranța zilei de mâine. Merită și ei o șansă și informăm oamenii de bine, care au vrut să-i ajute să aibă o casă, că acum pot face acest demers”, a spus primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa.

Din donații ar putea fi ajutate și alte cazuri sociale

Edilul din Mischii spune că dacă după soluționarea cazului familiei Paraschivu vor mai rămâne bani din donații vor fi ajutate și alte familii din comună. ”Contul deshis se numește Comunitatea Mischii și are ca scop principal ajutarea familiei nevoiașe cu opt copii, dar dacă vor fi mai multe donații cu siguranță ne vom îndrepta atenția și către alte cazuri sociale de pe raza comunei. Cheltuielile vor fi supervizate de un reprezentant al primăriei dar și de un reprezentant al unei asociații Ajutor Divin care se va implica în acest caz”, a mai spus primarul Gheorghe Popa.

Copiii pentru care primarul comunei Mischii vrea să îi sprijine să aibă o locuință stabilă au vârste între 3 și 14 ani. Șapte dintre ei sunt la grădința și școala din Mischii.

Cele trei conturi deschise sunt la Banca Transilvania:

RO13BTRLRONCRT0567731402 cont Comunitatea Mischii (donații lei)

RO18BTRLGBPCRT0567731402. Comunitatea din Mischii (lire)

RO60BTRLEURCRT0567731402.Comunitatea din Mischii (euro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS