1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Educatie HUB-UCv - Centru Suport pentru Proiecte CD Internaţionale pentru regiunea Oltenia

HUB-UCv – Centru Suport pentru Proiecte CD Internaţionale pentru regiunea Oltenia

Universitatea din Craiova începe implementarea proiectului de creare a unui centru suport pentru regiunea de Sud-Vest, prin care va elabora proiecte, parteneriate, baze de date cu parteneri internaţionali, dar va oferi şi cursuri şi mai multe ateliere pentru formarea competitorilor. Centru Suport pentru Proiecte de Cercetare Dezvoltare Internaţionale pentru regiunea Oltenia – HUB-UCv va oferi şi module de pregătire/prezentare (cursuri) pentru solicitanţi privind programele de finanţare în domeniul cercetării – dezvoltării la nivel european, de networking şi contactare a partenerilor şi minim 35 de ateliere de lucru susţinute de către echipa proiectului împreună echipele beneficiarilor şi cu invitaţi din cadrul agenţiilor de finanţare ale Uniunii Europene sau a unor potenţiali parteneri naţionali şi internaţionali.

Valoarea totală a proiectului este de 2.833.318,14 de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.803.318,14 lei, iar 30.000 de lei este valoarea neeligibilă, suportată de Universitatea din Craiova. Rolul fundamental al hub-ului universitar este de a creşte capacitatea de participare la competiţiile europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare internaţionale ale tuturor entităţilor care solicită sprijinul.

O parte din rezultatele prouiectului

Dintre rezultatele în urma acestui proiect, amintim înfiinţarea unui centru suport cu dotarea şi personalul necesar pentru asistenţa solicitanţilor care vor dori să pregătească aplicaţii la competiţiile finanţate prin programul Orizont 2020 în principal, sau alte competiţii, elaborarea în cadrul Universitatii din Craiova a 7 propuneri de proiecte pentru competiţiile de cercetare – dezvoltare finanţate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene. Universitatea îşi propune, de asemenea, asistenţa solicitanţilor pentru elaborarea a 7 propuneri de proiecte pentru competiţiile de cercetare – dezvoltare finanţate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

Tot prin acest proiect, Universitatea din Craiova va încheia 7 parteneriate cu IMM-uri în scopul elaborării de propuneri comune de proiecte pentru competiţiile de cercetare – dezvoltare finanţate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

Proiectul va conduce şi la elaborarea unei baze de date cu potenţiali parteneri din Uniunea Europeană care sunt compatibili cu agenţii economici, universităţi sau institute din regiunea Oltenia şi contactarea directă a acestora în scopul prezentării potentialului de cercetare – dezvolatare din regiune.

           

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Unitate de cazare din Cărbunești, amendată de Garda...

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat miercuri verificări...

ȘTIRI GdS

A început vaccinarea profesorilor din Dolj

Ieri a început vaccinarea cadrelor didactice din judeţul Dolj. Ieri a fost prima zi de vaccinare în centrul special deschis în Craiova special pentru...

Se pot oferi mărțisoare și flori la școală de...

Ministerul educației nu se implică în chestiunea mărțisoarelor și florilor oferite la școală cadrelor didactice și elevelor și nu a transmis nicio interdicție în...

Ce obiective are noua echipă a ISJ Dolj

Ce obiective are noua echipă a ISJ Dolj

49 de studenţi de la Drept, propuşi pentru exmatriculare...

49 de studenţi de la Drept, propuşi pentru exmatriculare pentru fraudarea examenelor online

Cazuri noi de Covid 19 în şcolile şi grădiniţele...

Cazuri noi de Covid 19 în şcolile şi grădiniţele din Dolj

Proiectul „Hai la şcoală!” continuă în Dolj

Asociaţia Vasiliada continuă anul acesta implementarea în judeţul Dolj a proiectului „Hai la şcoală!”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. În cadrul...