19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoală postliceală din Craiova cu formare după model european

Şcoală postliceală din Craiova cu formare după model european

Liceul Tehnologic „Costin D Neniţescu” din Craiova va derula în următorii doi ani proiectul european „Inovarea procesului educaţional prin stagii de practică” care va fi aplicat în cadrul şcolii postliceale pentru cinci specializări.

Prin acest proiect, 190 de elevi vor beneficia de stagii de practică aplicată la mai mulţi agenţi economici dar şi de servicii de orientare şi consiliere profesională. La finalul proiectului, o parte dintre elevi vor fi angajaţi la agenţii economici.


„Proiectul „Inovarea procesului educaţional prin stagii de practică” este finanţat prin POCU şi se adresează unui grup ţintă de 190 de elevi de la şcoala postliceală în cinci specializări. Acestea sunt creator -proiectant îmbrăcăminte, stilist, tehnician aparate electromedicale, tehnician laborant pentru protecţia calităţii mediului. În afara derulării stagiilor de practică în parteneriat cu agenţii economici, elevii vor beneficia de servicii de orientare şi consiliere profesională cu ajutorul cărora vor fi sprijiniţi să-şi elaboreze un portofoliu profesional, un CV Europass pentru a accede mai uşor pe piaţa muncii. Proiectul finanţează şi servicii de hrană şi alte materiale. La finalul proiectului din cei 190 de elevi, 40 de elevi vor fi şi angajaţi de agenţii economici”, a precizat Carmen Daşoveanu, directorul Liceului Tehnologic „Costin D Neniţescu” din Craiova.


Inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gâdăr a precizat că acest proiect „este un exemplu pentru toate școlile. Sperăm ca aceste condiții de pandemie se vor mai domoli și veți reuși sa va desfășurați stagiile de practică”.

La lansarea proiectului a prtaicipat şi inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale, Ani Drăghici care a precizat că acesta este unul dintre cele 12 proiecte POCU care se vor implementa în perioada următoare în şcolile din Dolj. Prin proiectele POCU elevii vor face pregătire la agenţii economici din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS