10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie4.478 de școli și grădinițe în scenariul roșu

4.478 de școli și grădinițe în scenariul roșu

În total, 4.478 de școli și grădinițe se află astăzi în scenariul roșu, cu 213 mai multe decât ieri. Tot astăzi a fost raportat un nou record de cazuri de coronavirus la nivel național – 9.714, potrivit buletinului informativ zilnic transmis de Grupul de Comunicare Strategică. În București au fost mai puține cazuri de COVID-19 față de ieri, însă, 1.084 cu o incidență a infectărilor de 4,45.

Astăzi, 05 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

  • 8.156 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.022 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.478 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS