12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de la opt şcoli din Craiova şi judeţ nu mai merg la şcoală

Elevii de la opt şcoli din Craiova şi judeţ nu mai merg la şcoală

În judeţul Dolj sunt opt unităţi şcolare care au suspendat activităţile la clasă. Pentru două dintre unităţile şcolare propunerea de a trece în scenariul roşu a fost trimisă ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Una dintre uniăţile de învăţământ care trec în scenariul roşu este Şcoala gimnazială Ghindeni care desfăşura cursuri la clasă cu toţi elevii. O altă unitate şcolară care trece în scenariul roşu este Liceul Special Beethoven din Craiova, care funcţiona în scenariul galben. Alte două unităţi şcolare renunţă la scenariul verde pentru cel hibrid. Totodată, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” s-a redeschis de ieri pentru elevii de gimnaziu şi cei de liceu, care desfăşurau activităţi exclusiv online.

Din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid 19, unităţile de învăţământ din Craiova şi judeţ îşi schimbă scenariile de funcţionare de la o zi la alta. Doljul a ajuns ieri la opt unităţi şcolare care funcţionează exclusiv online.


„Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a propus Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj schimbarea scenariului pentru şase unităţi de învăţământ. Două unităţi şcolare trec în scenariul roşu, trei unităţi şcolare care trec în scenariul galben şi o unitate şcolară care trece din scenariul galben în scenariul verde. Cele opt unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul roşu sunt Liceul Tehnologic Auto, Liceul Tehnologic Special Beethoven din Craiova, Şcoala gimnazială Ghindeni, Grădiniţa cu program normal Ghindeni, Grădiniţa cu program normal Giurgiţa, Şcoala gimnazială Goieşti, Şcoala gimnazială Ţandăra, Liceul Tehnologic „Constantin Nicolăescu” Pleniţa”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu.

Cele două unităţi şcolare care trec din scenariul verde în scenariul galben sunt Palatul Copiilor Craiova şi Grădiniţa cu program prelungit „Piticot” din cartierul craiovean Craioviţa Nouă.

Situaţia pe judeţ


Potrivit inspectorului şcolar Nicoleta Liţoiu, la nivelul judeţului Dolj avem 461 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde, 96 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben şi opt unităţi de învăţământ în scenariul roşu.

De ieri, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” clasele de liceu şi cele de gimnaziu au revenit la şcoală. De asemenea, Liceul „Ştefan Marincu” Poiana Mare a trecut cu activităţile didactice din scenariul galben în scenariul verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS