8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorgiana Manea, educatoarea de 10 pentru al doilea an consecutiv

Georgiana Manea, educatoarea de 10 pentru al doilea an consecutiv

În Dolj, 10 dintre candidaţii care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar au obţinut nota maximă. Una dintre mediile de 10 a fost obţinută de Georgiana Manea, care s-a remarcat şi anul trecut cu acelaşi rezultat la acest concurs. Nici anul acesta nu are şanse de a se titulariza în Dolj, pentru că locurile vacante sunt la o grădiniţă privată. Tânăra spune însă că va opta pentru un alt judeţ.

Georgiana Manea este absolventă a Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, promoţia 2019. A fost elevă la filiera vocaţională, profil pedagogic. Imediat ce a absolvit studiile liceale a optat să activeze în învăţământul preuniversitar, ca educatoare. S-a remarcat prin media 10 la concursul de titularizare de anul trecut. Nu a avut post de titular. A optat în şedinţa publică pentru un post ca suplinitor la Grădiniţa „Tudor Vladimirescu” din Craiova, unde activează şi acum, pe perioada verii. A primit continuitate şi pentru anul şcolar următor, dar în această vară a participat din nou la concurs şi a obţinut o nouă notă maximă.

La concurs a contat şi experienţa de un an la catedră

Georgiana spune că a ajutat-o mult şi activitatea la clasă. „A fost foarte greu la proba scrisă pentru că am stat patru ore cu masca în sala de concurs. Am ieşit ultima din centrul de concurs, după patru ore. Am scris foarte mult, 15 pagini. Ca subiecte, la limba şi literatura română am avut basmul, iar la părţile de pishopedagogie şi metodică au fost ca cerinţe predarea, învăţarea centrată pe elev şi jocul muzical şi din strategia didactică să prezentăm materiale didactice dintr-o activitate practică. Activitatea de la clasă m-a ajutat foarte mult la examen Am învăţat chiar foarte multe lucruri practice. La subiectul cu jocul muzical chiar am scris despre o activitate făcută la clasă. Am folosit acest joc la inspecţia pentru examenul de definitivat”, a spus candidata de 10.

Georgiana a susţinut înainte de examenul de titularizare şi examenul de definitivat, pe care l-a şi promovat.
„Cu o săptămână înainte de concursul de titularizare am susţinut şi examenul de definitivat. Acolo am obţinut media 8,56. A fost mai greu, dar doream doar să promovez, nu am avut o miză pentru medie”, a mai spus Georgiana Manea.

Georgiana Manea

Voi merge în alt judeţ pentru titularizare

Chiar dacă a obţinut pentru a doua oară media zece în Dolj, Georgiana Manea nu are şanse să se titularizeze nici anul acesta la nivel local. ISJ Dolj a publicat trei posturi vacante pentru educatoare, dar acestea sunt la grădiniţă privată şi este nevoie de un acord al unităţii. Georgiana spune că pentru a se titulariza va merge în alt judeţ.

„Pentru titularizare voi merge în alt judeţ, pentru că în Dolj nu am şanse să ocup un post vacant. Îmi doresc să profesez în învăţământ, pentru că simt că asta este menirea mea. Nu mai pot aştepta însă să apară posturi în Dolj, pentru că asta ar însemna ca an de an să merg la concurs. Aceasta este deja a doua vară pe care mi-o petrec învăţând. Am învăţat în continuu şi în luna iunie şi în luna iulie”. a spus Georgiana.

Georgiana Manea

A primit ajutor şi la şcoală dar şi la catedră

Tânăra spune că rezultatele se datorează şi ajutorului primit de-a lungul timpului. „Le mulțumesc enorm celor două doamne care mi-au fost alături pe tot parcursul acestui an. Îi mulţumesc colegei mele de grupa, Virginia Șovoiu, de la care am învățat foarte multe lucruri care îmi vor folosi cu siguranță pe viitor și doamnei mele profesoare, doamna Tania Țăndăreanu, fără de care nu puteam reuși nici anul trecut și nici acum. Le datorez mult. Au avut încredere în mine și m-au ghidat spre aceasta reuşită. Bineînțeles, le mulțumesc părinților mei care m-au susținut în toate momentele acestui an și mi-au spus ca orice s-ar întâmpla, nu trebuie sa renunț. Şi, totodată, le mulţumesc copiilor și părinților lor care m-au primit atât de frumos și au avut încredere în mine, chiar dacă era primul meu an în învățământ”, a mai spus Georgiana Manea.

În paralel cu activitatea la catedră, Georgiana urmează şi cursurile Facultăţii de Ştiinţe Sociale , specializarea Asistenţă socială. Chiar dacă va pleca în alt judeţ, tânăra spune că va face tot posibilul să continue şi studiile universitare. „Îmi place foarte mult ceea ce învăţ la facultate şi îmi doresc să continui chiar dacă voi fi în alt judeţ. Voi depune toate eforturile să ajung la examene „, a spus candidata de 10 la titularizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS