5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: Un grup interministerial evaluează cadrele didactice, infrastructura, distribuţia elevilor în clase

Orban: Un grup interministerial evaluează cadrele didactice, infrastructura, distribuţia elevilor în clase

Premierul României, Ludovic Orban a anunţat că şcoala va începe, dar că nu se pot face previziuni în acest moment. Orban spune că un grup interministerial face evaluări serioase în privinţa cadrelor didactice, a infrastructirii şi ia în calcul inclusiv sistemul mixt.

“Școala va începe, această informație am comunicat-o public. Școala va incepe. Va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan care face analize extrem de serioase: evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt”, a declarat premierul Ludovic Orban, cu privire la deschiderea anului școlar 2020-2021.

Suntem într-o analiză foarte serioasă, pentru că nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția pandemiei. Noi pregătim deschiderea școlii“, a continuat liderul de la Palatul Victoria.

Întrebat dacă în județele cu un număr mic de infectări COVID-19 școala va putea începe fizic, premierul a declarat: “Îmi puneți întrebări la care nu pot să vă dau în momentul de față un răspuns. Când se vor finaliza analizele, vom face un anunț. Suntem în 3 august”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS