22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Educației a publicat un nou set de teste pentru examenele naționale

Ministerul Educației a publicat un nou set de teste pentru examenele naționale

Ministerul Educației și Cercetării a a anunțat luni că a publicat un nou set de teste pentru examenele naționale, prin care elevii să își testeze nivelul de pregătire, Testele sunt de tip antrenament și sunt publicate pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/.

Testele antrenament sunt publicate atât pentru bacalaureat cât și pentru Evaluarea Națională. Pentru fiecare disciplină de examen sunt publicate cîte 5 teste. Pentru elevii din ultimul an de liceu, testele sunt diferențiate în funcție de pofil. De exemplu, la limba și literatura română sunt câte cinci teste diferite pentru profilurile real și uman.

”Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, se arată în comunicatul MEC.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Elevii vor putea să găsească răspunsurile la teste și în cadrul emisiunilor Teleșcoala.

”Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare”, se mai arată în sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS