15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBazinul de înot de la Colegiul „Carol I“, la a doua deschidere oficială

Bazinul de înot de la Colegiul „Carol I“, la a doua deschidere oficială

După inaugurarea din data de 16 ianuarie, bazinul de înot de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova este deschis şi elevilor. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii administraţiei publice locale şi de conducerea unităţii şcolare. Managerul a făcut public, ieri, regulamentul de funcţionare. Potrivit conducerii şcolile, cursurile sunt gratuite, iar orele de înot vor fi făcute cu profesorii de educaţie fizică şi sport din cadrul Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova.

Conform regulamentului şi anunţului făcut ieri de managerul unităţii şcolare, bazinul de înot al Colegiului „Carol I“ din Craiova este deschis elevilor. „Programul de funcţionare al bazinului de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova este zilnic de luni până vineri, între orele 9.30 şi 21.30. Accesul utilizatorilor în incintă se face doar în cadrul orelor de program ale bazinului de înot şi numai în baza solicitării scrise şi înregistrate la secretariatul colegiului“, se arată în regulamentul de funcţionare a Colegiului „Carol I“. Potrivit conducerii Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova, sunt aproximativ 350 de înscrieri. Conform regulamentului, cursurile de înot se vor face cu profesori de educaţie fizică. „Se defineşte ca fiind profesor/antrenor în sensul prezentului Regulament orice profesor de educaţie fizică şi sport, absolvent al unei forme de învăţământ superior, care a urmat cursurile de nataţie, înot aplicat şi cursuri de prim ajutor“, scrie în regulament.

Administraţia bazinului nu răspunde pentru anumite incidente. Părinţii suportă pagubele

În regulamentul privind organizarea şi funcţionarea bazinului de înot scrie că administraţia bazinului de înot nu-şi asumă răspunderea pentru nici un incident pe teritoriul acestuia provocatde anumite situaţii.
„Este interzis a se folosi echipamenetele bazinului de înot Colegiul Naţional “Carol I“ sub influenţa băuturilor alcoolice sau în situaţia existenţei unor antecedente medicale ce pot include, dar fără a limita la leşinuri, aritmii cardiace, boli cardiace, tensiune, fobii, episoade de pierdere a cunoştinţei. Administraţia bazinului de înot nu-şi asumă răspunderea pentru nici un incident provocat pe teritoriul acestuia care rezultă din existenţa unei situaţii medicale precare, sau de tipul celor menţionate la alineatul anterior, din nerespectarea instrucţiunilor personalului sau nerespectarea instrucţiunilor de folosire a echipamentelor etc.“, se precizează în regulamentul de funcţionare a bazinului. Părintele semnează în cazul elevului minor o declaraţie de angajament prin care se obligă să asigure copilului care vor urma cursurile de înot „toate echipamentele necesare (cască pentru cap, costum de baie)“ şi garantează în faţa organizatorilor că acesta le va şi purta pe toată durata cursurilor. De asemenea, pe propria răspundere, părintele mai declară că minorul pe care îl reprezintă este asigurat medical, în eventualitatea unui accident. În cazul în care minorul produce orice fel de pagubă cauzată de o conduită necorespunzătoare, părintele se obligă să suporte toate cheltuielile aferente remedierii acesteia.
Elevii care urmează cursurile Colegiului Naţional „Carol I“ au prioritate la programul şi desfăşurarea cursurilor de înot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS