8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Recoltei la Grădinița „Sfânta Lucia“

Ziua Recoltei la Grădinița „Sfânta Lucia“

Zarvă mare la Grădinița cu Program Prelungit „Sfânta Lucia“, unde preșcolarii au sărbătorit joi, 14 noiembrie, Ziua Recoltei.

Ajutați de părinți și cadre didactice, micuții au organizat un târg cu produse specifice sezonului.

Nu au lipsit bunătăți din cămara tradițională precum zacusca, dulceața sau compotul, dar nici obiectele decorative sau sculpturile în legume și fructe.

Ionela Matei, directoarea unității, le-a mulţumit participanţilor. Aceasta a transmis că, prin această activitate, este evidenţiată importanţa parteneriatului grădiniţă-familie. Părinţii au jucat un rol foarte mare în organizarea şi desfăşurarea evenimentului.

„După încheierea verii, etapa creşterii în natura a încetat şi se apropie timpul coacerii şi al recoltei. Pământul dăruieşte din roadele sale. Acest proces exterior se regăseşte şi în natura umană. Omul este strâns legat de fiinţa pământului, de ritmul acestuia, iar copilul respiră odată cu el“, este mesajul sub care a fost organizată această ediţie.

Prima ediție a târgului s-a bucurat de mare succes

Prima ediție a târgului a avut loc anul trecut și s-a bucurat de mare succes, astfel că reprezentanții unității au decis să repete și în 2019 experiența.

„Organizăm acest proiect în urma proiectului „Toamna harnică“, în cadrul căruia copiii învaţă despre fructe, legume, flori. Proiectul se încheie prin această expoziţie cu vânzare, iar banuţii strânşi sunt folosiţi pentru a achiziţiona diverse materiale pentru copii“, a menţionat Cristina Dănănău, educatoare în cadrul grădiniţei.

Alături de mămici și educatoare, copiii din grupa mijlocie „Licuricii” au pregătit, pentru această ocazie, un salam de biscuiți delicios. La standul grupei mari „Îngeraşii“ am găsit dovleac copt şi plăcinte. La grupa „Ştrumfilor“, fructele şi legumele sculptate au fost principalele atracţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS