10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieNoi numiri de directori în școlile din Dolj

Noi numiri de directori în școlile din Dolj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a scos la concurs 23 de posturi de director şi director adjunct. Aceste funcţii nu au fost ocupate prin concurs. Posturile se ocupă prin numiri prin detaşare în interesul învăţământului pe durata de maximum un an şcolar. Numirile se fac pe baza unei analize a activității cadrelor didactice care își exprimă intenția de a ocupa aceste funcții. În această sesiune, la două unităţi şcolare din Dolj nu s-a mai înscris niciun candidat pentru funcția de director adjunct.

În judeţul Dolj sunt 15 unităţi şcolare care nu au directori cu concurs şi pentru care anual se fac selecţii pe bază de dosar din rândul cadrelor didactice care vor să ocupe funcții. Astfel de situaţii sunt în Craiova la Liceul Adventist, la Seminarul Orotodox și la Colegiul „Ştefan Odobleja“.


În judeţ, nu sunt directori cu concurs la Şcoala gimnazială Damian, Şcoala gimnazială Gângiova, Şcoala gimnazială Gighera, Şcoala gimnazială Greceşti, Şcoala gimnazială Izvoare. Aceeași situație este și la școlile din Lipovu, Seaca de Pădure, Tălpaş, Teslui, Cerăt şi Bulzeşti, Orodel.

De asemenea, funcții de director adjunct vacante sunt la mai multe unități școlare din Craiova și din județ. Printre acestea sunt Colegiul „Ștefan Odobleja“, Liceul special „Bethoveen“, Școala „Traian“, Școala „Ion Creangă“ și Școala „Elena Farago“. În județ, astfel de situații sunt la liceele din Poiana Mare și Cetate.

Posturi pe care a fost concurență

Anul acesta, pentru selecția pe postul de director de la Lipovu au fost doi candidaţi pe loc. De asemenea, concurenţă a fost şi pentru două din posturile de director adjunct. La Şcoala gimnazială „Bethoveen“ au fost doi candidaţi pe loc.

Cea mai mare concurenţă a fost pentru funcţia de adjunct la Şcoala gimnazială „Ion Creangă“ din Craiova. S-au înscris trei candidaţi pe un singur loc. Cu toate că a fost concurență, prioritate au avut cei care au ocupat anterior aceste funcții.

Selecția a avut la bază ideea de continuitate, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.


La Colegiul „Odobleja“, anul și directorul

Cu toate că la unele şcoli a fost concurenţă, la altele nu s-au ocupat posturile. La Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova, postul de director adjunct nu are niciun candidat. Directorul Colegiului nu a mai depus dosarul pentru un nou an.

Pentru această funcţie a candidat ocupantul postului de adjunct. Pe postul lăsat liber nu a mai fost niciun candidat. Motivul ar fi tensiunile din ultimul timp pentru spațiul și clădirea cedate Liceului „Voltaire“.

Acest aspect a făcut ca în 2018 directorul să demisioneze. Din câte se observă, însă, nici succesorul său nu a rezistat prea mult timp. De altfel, nici la Liceul din Cetate nu s-a înregistrat niciun candidat pentru funcția de director adjunct.

Conform procedurilor în vigoare, pe funcțiile rămase libere se vor face numiri în cadrul unei noi ședințe de Consiliu de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS