Acasă Actualitate Peste 4.000 de elevi din Dolj susţin astăzi Evaluarea Naţională

Peste 4.000 de elevi din Dolj susţin astăzi Evaluarea Naţională

-

Peste 4.000 de elevi din Dolj susțin astăzi Evaluarea Naţională,ce constă în examen scris la Limba şi literatura română. La nivel naţional  s-au înscris 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.  În judeţul Dolj examenul se va derula în 155 de unităţi de învăţământ.

Evaluarea Naţională debutează astăzi cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar în judeţul Dolj pentru acest examen s-au înscris 4.533 elevi. Examenul se va derula în 155 de unităţi şcolare.

Candidaţii trebuie să fie în bănci până cel târziu la ora 8.30. Proba va începe la ora 9.00.  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.  Probele sunt monitorizate audio-video.

Pentru a susţine examenul candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. De asemenea, conform metodologiei de examen, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare cum ar fi stick-uri de memorie, telefoane sau tablete. 

Următoarea probă va fi pe 20 iunie, la Matematică. Atunci candidaţii trebuie să aibă asupra lor şi creion negru pentru realizarea desenelor sau schemelor și instrumente de desen. 


TEL VERDE pentru nereguli la Evaluarea Naţională 


Pe parcursul desfăşurării examenelor, Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 – 20 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Primele rezultate ale acestei sesiuni se vor afişa pe 25 iunie până la ora 12.00. Candidaţii nemulţumiţi de rezultate trebuie să depună tot pe 25 iunie contestaţie, în intervalulorar 14.00-20.00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 29 iunie. 

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Mediile din gimnaziu au o pondere de 20% din media de admitere. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 

ȘTIRI VIDEO GdS