3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii săraci, fără absențe, vor primi 4.000 lei pe an

Elevii săraci, fără absențe, vor primi 4.000 lei pe an

4.000 de lei este suma pe care o pot primi într-un an elevii din familiile defavorizate care nu au mai mult de 10 absențe pe trimestru. Măsura a fost anunţată joi de ministrul Valentin Popa și este menită să reducă abandonul școlar. Banii vin de la Comisia Europeană și vor fi acordate din februarie 2019.
Ministrul Educației, Valentin Popa, spune că aceste ajutoare vor fi acordate elevilor care au mai puţin de 10 absenţe şi care au un venit pe membru de familie, mai mic de 600 de lei. Şi profesorii care vor accepta să predea în mediul rural, vor fi plătiţi cu ora, pe lângă salariul de bază, dacă sunt deja angajaţi la o şcoală de la oraş.
Se va asigura o plată motivantă, de până la 112 lei net/oră deoarece vom plăti atât o oră de predare, cât şi o oră de pregătire a orei de predare. Se va adăuga un spor de mobilitate, bugetat deja în proiect, de până la 20%, în funcţie de izolarea localităţii. Astfel, un profesor care va preda 10 ore pe săptămână la ţară va putea câştiga extra peste 4000 de lei/lunar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS