7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie15 școli și grădinițe nu au încă directori

15 școli și grădinițe nu au încă directori

Inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu a precizat că toate contestațiile depuse de candidații care au participat la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Dolj vor fi soluționate în alt județ (FOTO: Carmen Rusan)
Inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu a precizat că toate contestațiile depuse de candidații care au participat la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Dolj vor fi soluționate în alt județ (FOTO: Carmen Rusan)

În județul Dolj, în urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, în cazul a șase școli și grădinițe, nici un candidat nu a promovat. La acestea se adaugă alte șapte unități la care nu s-a înscris nici un cadru didactic la concurs și două școli la care candidații nu au fost evaluați pentru că nu s-au întrunit comisiile de concurs. Rezultatele sunt afișate înainte de rezolvarea contestațiilor.
Pentru concursul de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ din județul Dolj s-au înregistrat inițial 457 de candidaturi. În urma evaluărilor, care au constat în trei probe diferite, au fost admise 207 candidaturi pentru directori și 89 pentru directori adjuncți. Numărul posturilor este mai mic decât cel al candidaților admiși. „În Dolj sunt 194 de posturi de director și 89 de posturi pentru director adjunct. Din cele 457 de candidaturi, au fost respinși 61 de candidați pentru funcțiile de director și 22 pentru director adjunct. 70 de candidați nu s-au prezentat. Au fost admiși, astfel, 207 candidați pentru director și 89 pentru director adjunct. Sunt însă și unități școlare la care nu s-a înscris nici un candidat pe motiv că nu făceau parte din corpul de experți“, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu. Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, sunt șapte unități de învățământ la care nu a fost nici un candidat care să se înscrie la concurs. În această situație se află Școala Gimnazială Lipovu, Școala Gimnazială Maglavit, Școala Gimnazială Gighera, Școala Gimnazială Gângiova, Liceul Teologic Adventist, Școala Gimnazială Scaești, Școala Gimnazială Damian – Sadova.
În cazul altor unități școlare, candidații nu au reușit să fie admiși. „Situații cu nici un admis la concursul pentru director au fost la Școala Gimnazială Radovan, Școala Gimnazială Malu Mare, Școala Gimnazială Ostroveni, Școala Gimnazială Teslui, Școala Gimnazială Dioști și Grădinița «Tudor Vladimirescu» din Craiova. De asemenea, în alte două cazuri, Apele Vii și Braloștița, candidații nu au fost evaluați pentru că nu s-au întrunit comisiile de evaluare. În astfel de cazuri, nu avem nici o precizare ce trebuie să facem în continuare“, a declarat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu.

Au început contestațiile

Candidații care au susținut concursul și nu au fost mulțumiți de rezultatele probei de interviu pot depune contestație până pe 23 noiembrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Ieri a fost prima zi în care se puteau face aceste solicitări și o primă cerere a fost depusă în cazul concursului de director de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova. Ieri a avut loc și videoconferința de instruire a inspectorilor școlari pe această temă. „Contestațiile se vor soluționa în alt județ, potrivit precizărilor primite de la Ministerul Educației. Candidații trebuie doar să depună cerere la Inspectoratul Școlar, iar materialele vor fi încărcate on-line. Pentru proba de interviu se vor analiza atât documentația aferentă concursului, cât și derularea evaluării care a fost înregistrată audio-video“, a mai precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu.
Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate pe 9 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS